Latvijas U-21 izlase otrdien Slokas stadionā savā pirmajā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē ar rezultātu 2:0 (1:0) uzvarēja Sanmarīno.

Aleksandrs Basovs izlases sākumsastāvā debiju sniedza Ralfam Maslovam, bet vēlāk, nākot laukumā uz maiņu, debiju piedzīvoja arī Bruno Melnis un Mikus Vasiļevskis.

Jau pašā spēles ievadā iespēja izcelties bija Artjomam Puzirevskim, kura sitiens pēdējā brīdī tika bloķēts, bet mazliet vēlāk viņa no tuvas distances raidīto bumbu tvēra pretinieku vārtsargs. Mača 18. minūtē no distances bīstami mazliet garām vārtiem sita Dario Šits. Puslaika vidū pēc aizsargu nesaprašanās pirmā iespēja pavērās arī Sanmarīno komandai, tomēr sitienu pārliecinoši tvēra Sergejs Vilkovs.

Spēles 32. minūtē no teicamas pozīcijas kā nākas pa bumbu netrāpīja Kristiāns Kaušelis, bet 38. minūtē pēc Lūkasa Vapnes tālsitiena un cīņas par bumbu vārtu priekšā rezultātu atklāja Šits, kuram tie bija pirmie gūtie vārti Latvijas U-21 valstsvienībā. Puslaika beigās pāri vārtiem bumbu raidīja Puzirevskis, uz ko pretinieki atbildēja ar bīstamu sitienu no distances.

Otrā puslaika ievadā kā pirmais bīstami pretinieku vārtus apdraudēja Vapne, 56. minūtē mazliet garām mērķim sita Oļģerds Raščevskis, bet vēl pēc brīža tuvu gūtiem vārtiem bija arī Jegors Novikovs. Mača 65. minūtē spēlē bija jāiesaistās arī Vilkovam, tiekot galā ar pretinieku soda sitienu, bet atbildes uzbrukumā sāncenšu vārtsargam savu meistarību demonstrēt lika Šits.

Mača beigu daļā laba iespēja pavērās arī laukumā uz maiņu nākušajam Kristoferam Rēķim, kurš sita vārtiem pāri, bet kārtējais Šita raidījums lidoja garām tālajam vārtu stūrim. Cīņas 86. minūtē laukuma saimnieki tomēr panāca savu, kad pēc veiksmīgām Rēķa un Šita darbībām vārtus savā debijā guva Melnis. Pret vārtu pārliktni nedaudz vēlāk bumbu trieca Novikovs, bet pamatlaika pēdējā minūtē Sanmarīno komanda palika mazākumā.

Izceļams, ka abu valstu U-21 izlases vienā kvalifikācijas grupā ielozētas otro reizi pēc kārtas. Iepriekšējā ciklā Latvija uzvarēja Rīgā ar 2:0, bet izbraukumā mačs noslēdzās bez vārtu guvumiem.

Iepriekš martā Latvijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles Turcijā, ar 3:0 uzvarot Ziemeļmaķedoniju un ar 0:1 piekāpjoties šīgada Eiropas čempionāta finālturnīra dalībniecei Gruzijai.

Kvalifikācijas turnīru mūsu komanda turpinās septembrī ar spēli savā laukumā pret Itāliju un viesošanos Norvēģijā. Tāpat vienā grupā ar mūsu jauniešiem ir arī Turcija un Īrija.

Katras grupas uzvarētāji un trīs labākās otro vietu īpašnieces kvalificēsies finālturnīram, bet pārējās sešas otro vietu ieguvējas piedalīsies play-off kārtā.