(Ziņa papildināta 21. jūnijā ar otrās kārtas izložu rezultātiem) Trīs Latvijas komandas – "Valmiera FC", "Riga FC" un RFS – otrdien uzzināja savus pirmos pretiniekus jaunajā eirokausu sezonā. Trešdien tās uzzināja arī savus potenciālos nākamos pretiniekus, kā arī pie saviem pirmajiem sāncenšiem tika ceturtā Latvijas pārstāve FK "Auda".

Pašreizējie Latvijas čempioni "Valmiera FC" pirmajā UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtā tiksies ar Slovēnijas spēcīgāko komandu Ļubļanas "Olimpija".

Pirmās kārtas spēles gaidāmas 11./12. un 18./19. jūlijā. Duelis sāksies ar spēli Slovēnijas komandas laukumā.

Jau trešdien izlozē valmierieši uzzināja savus potenciālos pretiniekus kvalifikācijas otrajā kārtā - tie būs "Ballkani" (Kosova) un "Ludogorets" (Bulgārija) pāra uzvarētāji.

Lai iekļūtu UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā, jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "Play-off" posms.

Savukārt UEFA Eiropas Konferences līgā savus pirmās kvalifikācijas kārtas pretiniekus otrdien uzzināja "Riga FC" un RFS komandas. Tām pretiniekos tika attiecīgi Reikjavīkas "Víkingur" no Islandes un Skopjes "Makedonija GP" no Ziemeļmaķedonijas.

Mači paredzēti 13. un 20. jūlijā. "Riga FC" pirmo spēli aizvadīs mājās, bet RFS – izbraukumā.

Trešdien kvalifikācijas otrās kārtas izlozē tapa zināms, ka "Riga FC" otrajā kārtā var spēlēt pret Ungārijas pārstāvji "Kecskemét", bet RFS - pret "Sabah" no Azerbaidžānas.

No otrās kārtas turnīrā iesaistīsies Latvijas kausa ieguvēji FK "Auda", kuriem pretiniekos ticis Trnavas "Spartak" no Slovākijas. Duelis sāksies ar maču "Audas" laukumā 27. jūlijā, bet atbildes spēle gaidāma 3. augustā.

Arī UEFA Eiropas Konferences līgā grupu turnīrs atrodas trīs kvalifikācijas kārtu un "Play-off" posma attālumā.