Noslēdzošajā un izšķirošajā Baltijas kausa izcīņas spēlē svētdien Latvijas U-19 izlase cīnījās neizšķirti 2:2 (0:1) ar laukuma saimniekiem somiem, kopvērtējumā ieņemot otro vietu aiz saviem šīsdienas pretiniekiem.

Turpinoties plašai spēlētāju rotācijai, Latvijas izlases sākumsastāvā pirms šīs spēles tika veiktas 11 izmaiņas, nomainoties visiem spēlētājiem.

Pirmā puslaika pašās beigās Latvijas izlase nonāca iedzinējos, tomēr pēc atgriešanās no atpūtas 47. un 52. minūtē divreiz precīzs bija Rodrigo Gaučis, dodot vadību Latvijas jauniešiem. Spēles 58. minūtē Vinsents Ulundu guva savus otros vārtus un atjaunoja neizšķirtu, bet atlikušajā laikā sev tik vajadzīgos trešos vārtus Latvijas izlase nespēja gūt.

SPĒLES IERAKSTS:

Iepriekš turnīrā Latvijas jaunieši ar 3:0 uzvarēja Lietuvu un ar 2:6 zaudēja Igaunijai, teju visu spēli aizvadot mazākumā. Tikmēr somi iepriekš ar 2:1 uzvarēja Igauniju un ar 3:2 pārspēja Lietuvu. Citā trešās kārtas spēlē lietuvieši ar 2:1 uzvarēja igauņus, kas nozīmēja, ka panākuma gadījumā pār somiem Latvijas izlase ieņemtu kopvērtējuma pirmo vietu.

Sastāvā bija pulcēti 2005. un 2006. dzimšanas gada futbolisti - deviņu vietējo klubu spēlētāji, kā arī futbolisti no komandām Itālijā, Vācijā un Slovākijā -, kuri vienlaikus uzsākuši gatavošanos jaunajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklam.

Latvijas U-19 valstsvienība 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā oktobra vidū savā laukumā uzņems Ungāriju, Norvēģiju un Gibraltāru.

Baltijas kausa izcīņas turnīros šī vecuma Latvijas izlase pirmo vietu bija izcīnījusi iepriekšējās trīs reizes pēc kārtas.