Latvijas nacionālā futbola izlase svētdien Erevānā aizvadīja oficiālo pissmspēles preses konferenci pirms 19. jūnija Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles Armēnija - Latvija. Uz mediju jautājumiem atbildēja mūsu valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs un aizsargs Roberts Savaļnieks.

Dainis Kazakevičs:

"Visupirms jau jāsaka, ka Eduarda [Emša - LFF.lv] nepieejamība rītdienas spēlei mums ir zināms zaudējums. Viņš iepriekšēkjā spēlē bija sākumsastāva spēlētājs un pret Turciju aizvadīja kopumā labu spēli. Bet tāds ir futbols. Tāpēc komandā ir 25 futbolisti, un meklēsim risinājumu. Praktiskas un sadzīviskas lietas, kuras mums bija svarīgi zināt, ar Eduardu izrunājām. Par Armēnijas futbolu daudz nerunājām.

Aizmigšana pēc spēles ar Turciju bija tradicionāla - tuvāk rītam. Šobrīd par funkcionālo stāvokli grūti spriest. Vakardiena aizritēja pārlidošanas un gatavošanās posmā. Šodien pirmais treniņš pēc spēles. Tikai pēc tā varēsim spriest par to, cik labi esam paguvuši atjaunoties. Skaidrs, ka tas būs viens no izšķirošajiem faktoriem abu komandu spēlē.

Skaidrs, ka nominālais favorīts, protams, ir Armēnijas izlase. Gan tāpēc, ka mājinieki, gan tāpēc, ka ir augstāk rangā. Taču, godīgi sakot, nepiešķiru tam lielu nozīmi. Konkrētajā vakarā spēle sākas ar rezultātu 0:0 un laukumā uzvar labākā komanda.

Armēnijas trenera teiktais, ka šī brīža Latvija ir spēcīgākā pēdējos gados? No savas puses varu līdzīgi teikt par Armēniju. Pēdējās spēles, ko redzēju - pret Turciju un pret Velsu -, Armēnija izskatījās ļoti labā līmenī gan kā individuāli, gan kā komanda. Saku to tiešām ne pieklājības pēc, bet no tiesas - Armēnijai šobrīd ir ļoti laba komanda, un tās pēdējā uzvara bija ļoti pelnīta. Par mūsu komandu lai runā citi un mūsu līdzjutēji!"

Roberts Savaļnieks:

"Aizvadījām labu spēli pret Turciju. Kā pietrūka? Meistarības uzbrukumu noslēgumā un aizsardzībā, kad ielaidām vārtus. Tā mums būs laba mācība turpmākajām spēlēm. Gaidām šo maču ar Armēniju un ceram savākt pirmos punktus.

Domāju, Armēnijas izlase ir diezgan spēcīga. To var redzēt pēdējā mačā, izbraukumā uzvarēja labu pretinieku, iesita četrus vārtus. Tas vien parāda Armēnijas uzbrukuma potenciālu. Bet katrā spēlē cīnīsimies par uzvaru."