Latvijas nacionālās izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča komentārs pēc spēles pret Turciju 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā (2:3).

"Pēc tādas spēles sajūta ir ļoti slikta, jo šī pēdējā laikā bija viena no mūsu labākajām spēlēm izpildījuma ziņā. Visos trīs ielaistajos vārtos gan bija neveiksmīgas epizodes no mūsu puses. Trešajos ielaistajos vārtos savu lomu spēlēja arī pieredzes trūkums. Pieredzējusi komanda būtu spējusi tādā situācijā nospēlēt kompaktāk. Šādi zaudēt, protams, ir ļoti slikts moments, taču kopumā esmu apmierināts, kā laukumā uz maiņu nākušie spēlētāji aktivizēja spēli.

Gribu atzīmēt visas komandas sniegumu mačā, pirms kura mums bija daudz izaicinājumu. Visus faktorus saliekot kopā, rezultāts vienmēr ir likumsakarīgs, taču varam pateikt paldies puišiem par pašatdevi un parādīto vēlmi uzvarēt. Laukumā bija divas komandas, kas cīnījās par uzvaru. Spēle bija līdzvērtīga, katra komanda spēlēja uz savām spēcīgākajām pusēm. Šādi zaudējot, protams, esam vīlušies, taču iesim tālāk ar šo iegūto pieredzi.

Mēs cenšamies katrā nometnē darīt maksimumu, lai progresētu un virzītos uz priekšu, rādot kvalitatīvu sniegumu. Mums nav viegli, jo līmenis, kādā ikdienā ir šo izlašu spēlētāji, ir atšķirīgs. Tas ir jākompensē ar citām īpašībām, taču mums ir svarīgi tikt pie šiem punktiem, lai puiši redzētu, ka viņu ieguldītais pārvēršas punktos turnīra tabulā. Šodien komanda parādīja, ka tā prot izspiest no sevis maksimumu.

Izvēle vārtos krita par labu Nilam Tomam Puriņam, jo viņš nometnē parādīja labākas kvalitātes treniņprocesā. Viņš uzvarēja konkurencē. Es varu tikai pateikt viņam paldies par spēli. Jaunam vārtsargam debija pret spēcīgu pretinieku un pie pilnām tribīnēm nav viegla. Antonijs Černomordijs pašlaik tiek ārstēts. Ceram, ka viņš būs palīgs spēlē pret Armēniju."