Latvijas U-19 izlase piektdien Somijā aizvadīja Baltijas kausa izcīņas otro spēli, teju visu maču aizvadot mazākumā un piedzīvojot zaudējumu Igaunijai ar rezultātu 2:6 (1:2).

Jakubs Dovalils pēc turnīra pirmās spēles komandas sākumsastāvā veica desmit izmaiņas, kā vienīgajam vietu starta vienpadsmitniekā saglabājot Kristoferam Jamontam.

Jau pirmajā minūtē sarkano kartīti izpelnījās Mārtiņš Lormanis. Par spīti tam Latvijas izlase 16. minūtē ieguva vadību, kad precīzs bija Aleksejs Petrovs. Līdz iešanai atpūtā vadību jau bija pārņēmuši igauņi, kuri otrajā puslaikā guva vēl četrus vārtus. Mača 78. minūtē pretinieku vārtsargu pārspēja laukumā uz maiņu nākušais Haralds Silagailis.

Pirms tam pirmās kārtas mačos trešdien Latvijas izlase ar 3:0 pārspēja Lietuvu, savukārt Igaunija ar 1:2 piekāpās Somijai.

Noslēdzošā mūsu komandas spēle pret laukuma saimniekiem somiem paredzēta svētdien.

Sastāvā pulcēti 2005. un 2006. dzimšanas gada futbolisti - deviņu vietējo klubu spēlētāji, kā arī futbolisti no komandām Itālijā, Vācijā un Slovākijā -, kuri vienlaikus uzsāk gatavošanos jaunajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklam.

Latvijas U-19 valstsvienība 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā oktobra vidū savā laukumā uzņems Ungāriju, Norvēģiju un Gibraltāru.

Baltijas kausa izcīņas turnīros šī vecuma Latvijas izlase pirmo vietu izcīnījusi pēdējās trīs reizes pēc kārtas.