Latvijas WU-19 un WU-17 izlases piektdien Šveicē notikušajās izlozēs noskaidroja savas pretinieces 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīros.

Abas komandas, balstoties uz iepriekšējā cikla rezultātiem, kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā spēkosies B līgā, cīnoties par iespēju pakāpties uz A līgu. Otrajā kvalifikācijas kārtā no A līgas tiks dalītas ceļazīmes uz finālturnīru, kamēr otrās kārtas B līgas turnīros komandas cīnīsies par iespēju pakāpties uz A līgu jau nākamajam kvalifikācijas ciklam.

Abos turnīros no B līgas uz A līgu tiks paaugstinātas apakšgrupu uzvarētājas un labākā no otro pozīciju ieguvējām.

Abu vecumu Latvijas izlases izlozē tika iekļautas B līgas trešajā grozā.

Latvijas WU-19 izlase pretiniekos sev ieguva Bulgāriju un Horvātiju, kas abas iepriekšējā ciklā atstāja A līgu, kā arī Gruziju, savukārt Latvijas WU-17 valstsvienība spēkosies ar Serbiju, kas iepriekš zaudēja vietu A līgā, Izraēlu un Andoru.

Abu turnīru mājinieki tiks noteikti atsevišķi, bet spēles paredzētas kādā no pieejamajiem izlašu logiem periodā no augusta līdz decembrim.

Nākamā gada WU-19 Eiropas čempionāta finālturnīrs ar astoņu komandu dalību notiks Lietuvā, bet kontinenta astoņas spēcīgākās WU-17 izlases titulu nākamgad dalīs Zviedrijā.

Abu vecumu Latvijas meiteņu izlases drīzumā uzņems Baltijas kausa izcīņas turnīrus – 28. jūnijā notiks dueļi pret Igauniju, bet 2. jūlijā paredzētas spēles pret vienaudzēm no Lietuvas. Visas četras spēles notiks Jāņa Skredeļa stadionā Rīgā.