Pirms Euro 2024 kvalifikācijas spēles Latvija - Turcija, kas 16. jūnijā pulksten 21.45 notiks "Skonto" stadionā, Latvijas izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs atbildēja uz mediju pārstāvju jautājumiem. No spēlētājiem preses konferencē piedalījās Kristers Tobers.

Dainis Kazakevičs:

"Runājot par izsauktajiem spēlētājiem, kā jau vienmēr - ir daži spēlētāji, kuru dalība ir zem jautājuma zīmes. Jāņa Ikaunieka gadījumā diez vai viņš spēlēs. Par pārējiem spēlētājiem vēl domāsim un meklēsim risinājumu. Jānis Ikaunieks noteikti nespēlēs pret Turciju.

Jā, mūsu izlasē ir jauns komandas kapteinis - Kristers Tobers. Ņemot vērā, ka mums bija zināmas situācijas komandas iekšienē, mums vajadzēja šo to pārvērtēt. Tai skaitā arī kapteiņa maiņu. Tobera izvēle kapteiņa amatam bija mans vienpersonisks lēmums. Vicekapteiņi būs Vladislavs Gutkovskis un Antonijs Černomordijs.

Nometnes pirmās dienas parādīja, ka funkcionālā ziņā nav nekā tāda, kas man liktu domāt, ka kāds no uzaicinātajiem nebūtu gatavs spēlēt. Raimonds [Krollis] ir enerģisks, jau no pirmā treniņa aktīvi iesaistījies. Treniņprocesa ziņā viņš ir gatavs visām slodzēm, ko piedāvājam. Šobrīd rodas iespaids, ka viņš būs gatavs spēlei.

No atmosfēras un izpārdota stadiona viedokļa, protams, esam priecīgi. Nav tādu bažu, ka tāda atmosfēra kaut kādā veidā varētu mums patraucēt. Vērtējam to tikai pozitīvi.

Saprotam, ka neesam spēles favorīti. Mums pretī būs spēcīga komanda, labi organizēta. Gatavojamies spēlei. Mums ir savas idejas, ko likt pretī turku spēles stilistikai un spēcīgajām pusēm. Tai pat laikā apzināmies, ka mums būs jāparāda savs labākais sniegums, lai gūtu pozitīvu rezultātu."

Kristers Tobers:

"Treneris bija atbraucis pie manis uz Gdaņsku, apspriedām kapteiņa jautājumu. Man ir milzīgs pagodinājums būt izlases kapteinim.

Par savu sezonu kluba rindās man grūti spriest - bija daudz pozīciju izmaiņu. Komandai tā bija neveiksme. Man vienīgais pozitīvais šajā sezonā bija tas, ka spēlēju.

Gaidām grūtu spēli. To visi apzināmies. Visiem jāatdod visa sava enerģija. Būs jāizdara liels darba apjoms, arī bez bumbas. Būs grūti, bet iesim laukumā un cīnīsimies par punktiem."