Latvijas sieviešu izlašu un klubu treneri maijā piedalījās trīs dienu izglītības seminārā Igaunijā, kuru organizēja vietējā futbola federācija sadarbībā ar Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA).

Seminārā padziļināti tika diskutēts par trenera lomu gan laukumā, gan ārpus tā meiteņu un sieviešu komandu attīstības procesā, kā arī par dažādiem fiziskās sagatavotības aspektiem un to ilgtermiņa ietekmi. Semināru vadīja UEFA ekspertes Anna Signeula (Anna Signeul) no Zviedrijas un Steisija Emondsa (Stacey Emmonds) no Lielbritānijas.

Kopā ar Latvijas speciālistiem seminārā piedalījās vairāk nekā 40 Igaunijas treneri. Uz Latvijas Futbola federācijas (LFF) piedāvājumu apmeklēt semināru atsaucās 11 speciālisti - Aleksejs Osipovs, Valērijs Žolnerovičs, Liene Vāciete, Rihards Gorkšs, Līga Patupa, Kaspars Ribaks, Jevgēnijs Gedertsons, Karīna Šakurova, Romāns Kvačovs, Anastasija Oprisņaka un Mārtiņš Kacens.

"Viens no LFF sieviešu futbola attīstības stratēģiskajiem virzieniem ir stabili pamati, līdz ar to pašmāju treneru izglītība un mentoringa iespējas ir vitāli svarīgi aspekti, lai sekmētu sieviešu futbola attīstību. Nesen Igaunijā bija nopietns meiteņu futbola Eiropas mēroga notikums – Eiropas čempionāta finālturnīrs WU-17 izlasēm -, tāpēc mēs centāmies īstenot sadarbību ar Igaunijas kolēģiem, lai varētu dot iespēju mūsu treneriem piedalīties ar šo notikumu saistītajās izglītības aktivitātēs. Īpašs paldies par to Igaunijas Futbola federācijas ģenerālsekretārei Annei Rejai un treneru izglītības vadītājam Janam Harendam," skaidro LFF Futbola attīstības departamenta vadītāja Ņina Travkina. "Esot  tā sauktā Baltijas burbulī, mūsu izlases un komandas savā starpā sastopas bieži, taču apmainīties ar pieredzi un paskatīties uz lietām caur citu prizmu nesanāk tik bieži, tāpēc uzskatu, ka šādas tikšanās ir ļoti vērtīgas, jo rosina uz pārdomām un rīcību. Ļoti ceru, ka arī turpmāk spēsim piekopt uzsāktās tradīcijas un regulāri apmainīsimies pieredzē ar mūsu Baltijas kaimiņvalstīm."