"Zvejnieku parkā" Salacgrīvā noslēdzoties Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) C grupas turnīra otrajai spēļu dienai, par kopvērtējuma līdervienību kļuvusi Valmieras FK, kurai uz papēžiem min JDFS Alberts. Noslēdzošajās cīņās svētdien starp šo klubu pārstāvjiem gaidāma saspringta cīņa, sadalot vienīgo ceļazīmi uz 2016. gada ZFF B grupas turnīru.

Arī otrajā turnīra dienā dalībniekus un visus klātesošos loloja silts un saulains laiks, lai arī nereti sarežģījumus gan laukumā, gan ārpus tā radīja Salacgrīvas piejūru sasniegušais spēcīgais vējš. Tomēr par spīti tam futbolisti jaunās cīņās devās ar nerimstošu degsmi un vēlmi sevi pierādīt.

Pēc piektdien aizvadītās pirmās spēļu kārtas kopvērtējuma līderos nokļuva Valmieras FK un JDFS Alberts, kas arī otrās dienas cīņas aizvadīja pārliecinoši. Otrajā kārtā JDFS Alberts kluba komandas guva trīs uzvaras pār FC Aizkraukle, vissaspringtākajam izvēršoties duelim starp U-11 vecuma grupas komandām, kurā JDFS Alberts uzvarēja ar 2:1. Tikmēr Valmieras FK otrajā kārtā mērojās spēkiem ar Jūrmalas SC futbolistiem, gūstot uzvaras U-11 un U-12 komandu cīņās, savukārt U-10 vecuma grupas vienību spēle noslēdzās neizšķirti 1:1, kas nozīmēja pirmos Valmieras kluba zaudētos punktus turnīrā.

 C grupas turnīra otrās dienas video apskats

Citā otrās kārtas duelī spēkojās Academ FC un SK Kengaroos komandas. Šeit abi klubi paguva tikt pie savām pirmajām uzvarām turnīrā, jo Academ FC bija pārāki U-11 komandu mačā (4:0), savukārt U-10 un U-12 grupās pie panākumiem tika Salaspils pārstāvji – attiecīgi 3:1 un 2:1.

Trešajā kārtā līdzjutēju skaļi atbalstītais Valmieras FK duelējās ar Academ FC futbolistiem, izcīnot trīs uzvaras, no kurām divas nāca smagā cīņā. Īpaši saistoša bija U-11 komandu spēle, kurā valmierieši uzvarēja ar 3:2, cīņas izskaņā neļaujot pretiniekiem panākt izlīdzinājumu no deviņu metru soda sitiena atzīmes. Tikmēr JDFS Alberts savus pirmos punktus zaudēja trešās kārtas mačos pret SK Kengaroos, kad uzvarai U-10 grupā ar 3:0 sekoja zaudējums U-11 grupā ar 1:2 un neizšķirts U-12 grupā – 0:0. Līdz ar šiem rezultātiem Valmieras FK izvirzījās kopvērtējuma pirmajā vietā, pašlaik baudot minimālu pārsvaru pār JDFS Alberts.

Vēl vienā trešās kārtas duelī pie savas pirmās uzvaras tika FC Aizkraukle, kad U-11 vecuma grupas mačā pret Jūrmalas SC tika gūts panākums ar 4:3. Pārējās divās šī dueļa cīņās pārāki bija jūrmalnieki.

Pašreizējā situācija turnīra tabulā liek prognozēt, ka pirmās vietas liktenis, visticamāk, izšķirsies noslēdzošajā, piektajā, kārtā, kad svētdien no plkst. 14:25 savā starpā tiksies Valmieras FK un JDFS Alberts komandas.

 C grupas turnīra pirmās dienas video apskats

ZFF C grupas spēļu noslēgumā svētdien komandas aizvadīs vēl pa divām kārtām. Sacensības svētdien noslēgsies ar apbalvošanu plkst. 18:30. Šajās dienās turnīra norises vietā ierodas arvien vairāk jauno futbolistu vecāki, jo viens no ZFF mērķiem, šogad spēles organizējot nedēļas nogalēs, ir dot vecākiem iespēju ar saviem bērniem pavadīt kvalitatīvu kopīgo laiku.

Informācija par ZFF un operatīvi spēļu rezultāti - www.futbolafestivals.lv

Visās trīs turnīra dalības grupās sacentīsies iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiks vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Sezonas turpinājumā no 19. līdz 21. jūnijam Salacgrīvā spēkiem mērosies B grupas komandas, bet no 3. līdz 5. jūlijam cīņā dosies A grupas pārstāvji.

ZFF 2015. gada turnīra A grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs B grupā, bet B grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz A grupu. Tāpat B grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs C grupā, bet C grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz B grupu. Savukārt C grupas pēdējo divu vietu ieguvēji nevarēs piedalīties 2016. gada ZFF, kamēr C grupas izkritēju vietu 2016. gadā ieņems komandas pēc Latvijas Jaunatnes čempionāta sacensību reitinga, ko nosaka LFF Sacensību daļa.

Lasi vairāk par ZFF C grupas komandām un pasākumiem Salacgrīvā


Latvijas Futbola federācija