Pēc piektdien, 5. jūnijā, "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā notikušajām Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) C grupas turnīra pirmās dienas spēlēm kopvērtējuma līderpozīcijās izvirzījušies Valmieras FK un JDFS Alberts klubi, kuru U-10, U-11 un U-12 vecuma grupu komandas izcīnīja trīs uzvaras.

Piektdien sešu C grupā startējošo klubu komandas aizvadīja pa vienai spēļu kārtai, mačiem vienlaicīgi notiekot Mariana Pahara, Aleksandra Starkova un Jurija Andrejeva vārdā nosauktajos laukumos. Sabraukušo prāvo futbolistu pulku un viņu atbalstītājus priecēja saulains laiks un svētku atmosfēra, kas allaž ir raksturīga visiem ZFF pasākumiem. Cīņas futbola laukumos pavadīja festivāla atmosfēru bagātinoša mūzika, komentētāja aktivitātes, konkursi un jautrība.

Valmieras FK pirmajā kārtā tikās ar FC Aizkraukle jaunajiem futbolistiem, izcīnot trīs pārliecinošas uzvaras un savos vārtos šajās trīs cīņās kopsummā ielaižot tikai vienu bumbu. Valmierieši līdz ar to sevi pieteikuši kā vienus no favorītiem uz B grupas ceļazīmi, kamēr Aizkraukles pārstāvji, šogad debitējot ZFF, ieguvuši tik nepieciešamo pirmo pieredzi šādās sacensībās.

 C grupas turnīra pirmās dienas video apskats

Savukārt JDFS Alberts aizvadīja trīs saspringtas spēles pret Academ FC pārstāvjiem, allaž gan tiekot pie panākumiem. Divi mači tika uzvarēti ar 3:0, bet U-12 komandu duelī JDFS Alberts futbolisti bija pārāki ar 2:1. Trešajā pirmās kārtas pārī spēkiem mērojās Jūrmalas SC un SK Kengaroos futbolisti, jūrmalniekiem gūstot divus panākumus, bet cīņai starp abu klubu U-11 komandām noslēdzoties neizšķirti 3:3. Sagaidāms, ka visi četri minētie klubi turnīra turpinājumā nopietni pacīnīsies par visaugstākajām vietām.

Pēc pirmajām turnīra spēlēm patīkamā vasaras pievakarē stadionā norisinājās turnīra oficiālā atklāšanas ceremonija, kurā ZFF direktors un Latvijas Futbola federācijas (LFF) attīstības speciālists Renārs Krīgers, pieminot sestdien gaidāmo UEFA Čempionu līgas finālu, mudināja jaunos futbolistus tiekties pēc šādu augstumu sasniegšanas savā karjerā un aicināja ikvienam futbolistam allaž cienīt gan sevi, gan pretiniekus. Pēc Latvijas valsts himnas atskaņošanas festivālu atklāja divas turnīrā startējošās meitenes, paceļot mastā ZFF karogu. Savukārt pēc atklāšanas ceremonijas pirmā turnīra diena noslēdzās ar apjomīgu 9 metru sitienu sērijas konkursu.

ZFF C grupas spēļu turpinājumā sestdien un svētdien komandas aizvadīs vēl pa divām kārtām. Sacensības svētdien noslēgsies ar apbalvošanu plkst. 18:30. Turpmākajās dienās turnīra norises vietā gaidāmi ierodamies arī prāvi jauno futbolistu vecāku pūļi, jo viens no ZFF mērķiem, šogad spēles organizējot nedēļas nogalēs, ir dot vecākiem iespēju ar saviem bērniem pavadīt kvalitatīvu kopīgo laiku.

informācija par ZFF un operatīvi spēļu rezultāti - www.futbolafestivals.lv Visās trīs turnīra dalības grupās sacentīsies iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiks vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Sezonas turpinājumā no 19. līdz 21. jūnijam Salacgrīvā spēkiem mērosies B grupas komandas, bet no 3. līdz 5. jūlijam cīņā dosies A grupas pārstāvji.

ZFF 2015. gada turnīra A grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs B grupā, bet B grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz A grupu. Tāpat B grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs C grupā, bet C grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz B grupu. Savukārt C grupas pēdējo divu vietu ieguvēji nevarēs piedalīties 2016. gada ZFF, kamēr C grupas izkritēju vietu 2016. gadā ieņems komandas pēc Latvijas Jaunatnes čempionāta sacensību reitinga, ko nosaka LFF Sacensību daļa.

Lasi vairāk par ZFF C grupas komandām un pasākumiem Salacgrīvā


Latvijas Futbola federācija