Komanda.lv Pirmās līgas čempionāta 11. spēļu kārta šoreiz tiks izspēlēta trīs dienu garumā, no piektdienas līdz svētdienai cīņām norisinoties Valmierā, Staicelē, Rīgā, Tukumā, Ogrē un Rēzeknē.

Kārtas izspēli piektdien, 5. jūnijā, atklās kopvērtējuma vicelīderu Valmiera Glass FK/BSS spēle savā laukumā pret FK Smiltene/BJSS, kas plkst. 19:00 sāksies J. Daliņa stadionā Valmierā. Gaidāmās spēles mājinieki līdz iepriekšējai turnīra kārtai čempionātā vēl nebija izjutuši zaudējuma rūgtumu, tomēr 30. maijā panākumu sērija apstājās, kad Valmieras klubs izbraukumā ar 3:4 piekāpās FK Jēkabpils/JSC futbolistiem. Tas valmieriešiem lika zaudēt kopvērtējuma pirmo vietu un atkāpties uz otro pozīciju punktu aiz FC Caramba/Dinamo. Tikmēr Smiltenes pārstāvji ar divām uzvarām kopvērtējumā pašlaik ieņem 12. vietu, tomēr izceļams, ka iepriekšējās četrās spēlēs pēc kārtas komandas piedzīvojusi zaudējumus.

Piecas kārtas spēles norisināsies sestdien, 6. jūnijā. Centrālais mačs būs starp FC Caramba/Dinamo komandu un FK 1625 Liepāja futbolistiem, kas plkst. 17:00 sāksies stadionā "Daugava" Rīgā. Šīs sezonas turnīra jaunpienācēji FC Caramba/Dinamo kā vienīgie čempionātā joprojām cīnās bez zaudējumiem, uzvarot arī iepriekšējās trīs cīņās pēc kārtas. Savukārt liepājnieki šosezon līdz šim zaudējuši tikai vienreiz un ir nepārspēti jau astoņos mačos pēc kārtas, kas kopvērtējumā ļauj ieņemt trešo vietu – divus punktu aiz valmieriešiem un trīs punktus nopakaļ saviem 11. kārtas pretiniekiem.

Citā saistošā sestdienas spēlē kopvērtējuma piektās vietas īpašnieki un vēl vieni šīs sezonas turnīra debitanti JDFS Alberts plkst. 15:00 uzņems AFA Olaine komandu Rīgas 49. vidusskolas stadionā. JDFS Alberts vienība uzvarējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas, bet AFA Olaine kopvērtējumā seko trīs pozīcijas aiz saviem sestdienas cīņas pretiniekiem.

Tāpat sestdien kopvērtējuma tabulas pēdējo divu vietu ieņēmēju savstarpējā cīņā FK Staiceles Bebri plkst. 14:00 uzņems Preiļu BJSS, bet kopvērtējuma pirmā desmitnieka komandu duelī FK Tukums 2000/TSS plkst. 15:00 savā laukumā tiksies ar FK Auda. Citā spēlē plkst. 18:00 Ogres ģimnāzijas stadionā tiksies kopvērtējuma lejasgala vienības Salaspils un JFK Saldus/Brocēnu NBJSS.

Noslēdzošās divas kārtas spēles norisināsies svētdien, 7. jūnijā. Potenciāli saistošā cīņā kopvērtējuma sestās vietas īpašnieki Rēzeknes FA plkst. 17:00 uzņems Rīgas Futbola skolu, kas kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā vien punktu aiz FK 1625 Liepāja. Rīdzinieki no kopvērtējuma līderiem sākuši mazliet atpalikt vien nesenākajās kārtās, kad iepriekšējos četros mačos uzvaras un zaudējumi dalīti uz pusēm.

Visbeidzot, svētdien plkst. 15:00 FK Ogre savā laukumā tiksies ar FK Jēkabpils/JSC. Šīs abas vienības pašlaik atrodas uz kopvērtējuma labāko desmitnieka robežas.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju iepriekšējā kārtā kļuva Vsevolods Čamkins no Rīgas Futbola skolas, kurš guvis 11 vārtus, bet viņam ar desmit precīziem raidījumiem seko Kristaps Blanks no FK Tukums 2000/TSS un Andrejs Perepļotkins no FC Caramba/Dinamo.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv 1. līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija