Iecavas stadionā ceturtdien, 4. jūnijā, norisinājās Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāta pirmais sabraukums U-12 vecuma grupā (2003./2004. dzimšanas gada futbolistes), kurā sacenšas sešas komandas.

Pēc pirmā sabrukuma kopvērtējuma līderes ir FS Metta/OSC jaunās futbolistes, kuras trīs mačos iekrāja septiņus punktus, bet uz papēžiem min Rēzeknes BJSS komanda, kas uzvarēja abās cīņās un iekrāja sešus punktus. Nepārspēta sabraukumā palika FK Iecava, kas ieguva četrus punktus, bet Rīgas Futbola skolas kontā pēc pirmā sabraukuma ir trīs punkti. Pagaidām bez punktiem cīnās AFA Olaine un SK Imanta jaunās futbolistes.

Sabraukuma spēles norisinājās ļoti pozitīvā atmosfērā, jo mājinieku klubs FK Iecava tā uzņemšanā bija ļoti profesionāls, tāpēc Latvijas Futbola federācija (LFF) vēlreiz vēlas pateikties gan komandai, gan tās trenerim Jevgēnijam Gedertsonam. LFF secina, ka FK Iecava klubā ir visi nepieciešamie apstākļi kvalitatīvu treniņu organizēšanai.

Visu komandu izpildījumā bija labi jūtams cīņasspars un azarts. Lai arī šajā vecuma grupā kopvērtējuma punkti tiek skaitīti, treneri un rīkotāji uzsver, ka galvenais šajos sabraukumos jaunajām futbolistēm ir gūt pozitīvas emocijas, izjust sacensību garu un pilnveidoties laukumā. Pilnveidojies ir arī pats čempionāts, jo šajā vecuma grupā komandu skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir palielinājies par divām.

Šajā sabraukumā laukumā devās vairāk nekā 60 spēlētājas, puse no kurām futbola posmu savā dzīvē uzsākušas vēl tikai nupat. Pēc spēlēm visu komandu spēlētājas saņēma LFF sarūpētās balvas – rozā somiņas ar čempionāta logotipu.

LFF izsaka pateicību visu komandu treneriem par ieguldīto darbu un meitenēm par cīņassparu un azartu, kā arī novēl saulainu un produktīvu vasaru. Nākamais un reizē arī noslēdzošais sabraukums U-12 vecuma grupai ieplānots 24. augustā Olainē.

Jau ziņots, ka pagājušās nedēļas nogalē meiteņu vasaras čempionāta pirmās spēles aizvadīja U-10 vecuma grupas futbolistes, savukārt pirmdien cīņā devās U-14 vecuma grupas pārstāves.

Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionāts tiek organizēts ar mērķi popularizēt meiteņu futbolu Latvijā, kā arī paaugstināt Latvijas meiteņu komandu un spēlētāju meistarību. Šo un citu Latvijas sieviešu futbola notikumu aktualitātēm aicinām sekot līdzi sociālā tīkla "Facebook" lapā "Sieviešu Futbols".


Latvijas Futbola federācija