RTU stadionā Pārdaugavā jau 11. reizi ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu norisinājās veterānu futbola turnīrs "Ulmanis & Smirnovs Kauss 2015", kas noslēdzās ar Lietuvas komandas "Šauļi" triumfu. Kaimiņvalsti pārstāvošā komanda līdz šim ne reizi nebija uzvarējusi šajās sacensībās. Otro vietu ieguva Latvijas futbola kādreizējo meistaru vienība "Ostenieks".

"Šauļi" sevi pārliecinoši apliecināja jau pusfinālā, kur ar rezultātu 6:2 sagrāva pērnā gada titula ieguvēju, Latvijas vienību "Daugava". Mača gaitā Latvijas vecmeistari pabija gan vadībā ar 1:0, gan arī teju atspēlējās no 1:3 līdz 2:3, tomēr mača noslēgumā jūtamu pārsvaru meistarībā nodemonstrēja ciemiņi.

Otrajā pusfinālā Latviju pārstāvošā "Ostenieks" komanda salīdzinoši pārliecinoši ar 3:0 pieveica "Žagare" vienībuno Lietuvas, nodrošinot sev vietu finālā, kur ar identisku rezultātu tomēr bija spiesta atzīt Šauļu pilsētas veterānu pārākumu.

Liela intriga izvērtās mačā par trešo vietu, kur "Žagare" futbolisti, esot zaudētāju lomā ar 2:3, izglābās no neveiksmes pēdējā minūtē un panāca izlīdzinājumu, kad komandas futbolists guva skaistus vārtus ar galvu pēc stūra sitiena. Pēcspēles sitienu sērijā pēc pieciem katras komandas izpildītajiem sitieniem rezultāts joprojām bija neizšķirts 4:4, tādēļ sērija turpinājās līdz kādas komandas pirmajai kļūdai. Šeit sportiskā veiksme uzsmaidīja Latvijas komandai, kas spēja gūt virsroku ar rezultātu 6:5.

 Turnīra foto galerija

Uzreiz pēc turnīra noslēguma risinājās svinīgā sacensību dalībnieku apbalvošanas ceremonija, kurā pats sacensības klātienē vērojušais kādreizējais futbola lielmeistars Georgijs Smirnovs teica runu, paužot prieku par lielisko atmosfēru turnīrā un izsakot cerību, ka turnīra tradīcijas tiks koptas arī tālākā nākotnē.

Visas komandas un futbolisti tika apbalvoti ar kausiem un piemiņas medaļām. Tāpat tika noteikti vērtīgākie katras vienības futbolisti individuālajā vērtējumā, kurus izvēlējās kapteiņi. Par vērtīgāko "Daugava" rindās tika atzīts Sergejs Teterjatņikovs, "Ostenieks" vienībā šo godu izpelnījās Viktors Lazarenko, savukārt viesu sastāvos nominēti tika Indriatis Kazis ("Žagare") un Osvaldas Jocus ("Šauļi").

Ar piemiņas apbalvojumiem tika godināts arī pats pasākuma "vaininieks" G.Smirnovs un visus mačus apkalpojušie tiesneši Pjotrs Babickis un Ivars Kazāks. Pēc apbalvošanas ceremonijas sacensību dalībniekiem tika organizēts bankets, kur izbijušie futbola meistari varēja turpināt izbaudīt turnīra neoficiālo daļu brīvā un nepiespiestā atmosfērā.

Arī šogad turnīra dalībnieku pulku kuplināja tādi aizgājušo gadu Latvijas futbola skatuves meistari kā Jānis Zeltiņš, Armands Zeiberliņš, Aleksejs Šarando, Georgs Isajevs un citi.


Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija