Latvijas futbola mediju pārstāvju un draugu veidotā komanda sestdien, 30.maijā, Lietuvas pilsētā Druskininkai notikušajā starptautiskā mediju futbola turnīrā vienpadsmit vienību konkurencē pirmo reizi iekļuva trīs labāko komandu vidū. Par futbola sacensību uzvarētājiem pēc desmit gadu pārtraukuma šogad kļuva Baltkrievijas mediju futbola komanda, savukārt sudraba medaļas izcīnīja Gruzija. Turnīrā startēja arī divas komandas no Lietuvas, kā arī pa vienai komandai no Polijas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Ungārijas un Ēģiptes. 

Sacensību reglaments paredzēja, ka tradicionālais mediju turnīrs tiks izspēlēts pēc viena apļa sistēmas, katrai no 11 komandām tiekoties ar katru 12 minūšu garā spēlē. Attiecīgi šajā turnīrā Latvijas komanda aizvadīja kopumā desmit spēles, kurās tika izcīnītas piecas uzvaras, piedzīvoti trīs zaudējumi, kā arī divas spēles noslēdzās neizšķirti. Izcīnot 17 punktus, kopvērtējumā izcīnīta trešā vieta - visu laiku augstākais sasniegums šajā turnīrā.

Turnīra spēles jau vienpadsmito gadu pēc kārtas pulcēja mediju futbola komandas no dažādām pasaules valstīm, radot iespēju ne tikai uzspēlēt futbolu, bet arī satikt senus draugus, kolēģus un paziņas. Turnīra norises vieta - Lietuvas dienvidu pilsēta Druskininkai - attiecīgajos datumos tradicionāli svin savus pilsētas svētkus. Pasākuma noslēgumā notika arī svinīgā apbalvošanas ceremonija, kurā piemiņas balvas saņēma visi turnīra dalībnieki, savukārt Latvijas komandai tika pasniegtas medaļas. Jāatzīmē, ka par turnīra labāko aizsargu tika atzīts Latvijas komandas pārstāvis Helmuts Miķelsons. 

Latvijas futbola mediju komanda izsaka pateicību personiski Artūram Vaideram un Ilvaram Koscinkevičam par aktīvu iesaisti komandas sastāva komplektēšanā un brauciena organizēšanā!

Vienlaikus Latvijas futbola mediju komanda izsaka pateicību turnīra rīkotājiem par izrādīto viesmīlību un augsto organizatorisko līmeni!


Attēlā - Latvijas mediju futbola komanda kopā ar līdzjutējiem no Lietuvas (31.05.2015.)

Latvijas Futbola federācija