Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētā Latvijas Zēnu Futbola festivāla (ZFF) jaunajai sezonai starts tiks dots piektdien, 5. jūnijā, kad "Zvejnieku parkā" Salacgrīvā spēkiem mērosies C grupas pārstāvji – seši klubi ar savām trīs vecuma grupu komandām.

ZFF C grupas spēles piektdien sāksies plkst. 15:00, komandām spēkojoties Mariana Pahara, Aleksandra Starkova un Jurija Andrejeva vārdā nosauktajos laukumos. Piektdien klubu komandas aizvadīs pa vienai spēļu kārtai, bet sestdien un svētdien – pa divām. Sacensības svētdien noslēgsies ar apbalvošanu plkst. 18:30.

Zēnu Futbola festivāla C grupas komandas

  • Academ FC - Aktīvs un pozitīvs klubs, kurā jaunie futbolisti karstasinīgi izrāda cienīgu cīņassparu lielajām akadēmijām. Viena no nopietnajām pretendentēm par cīņu uz iekļūšanu B grupā. Lai arī 2014. gadā C grupā ierindojās tikai ceturtajā vietā, šogad C grupā izrādīs ļoti nopietnu konkurenci.
  • Valmieras FK - Viena no ambīcijām bagātākajām komandām. 2015. gads noteikti būs tas gads, kad komanda nopietni cīnīsies par iekļūšanu B grupā. 2015. gadā, iespējams, pats spēcīgākais favorīts C grupā.
  • Jūrmalas SC - Skola, kas piedāvā un īsteno vispārējās izglītības programmu futbolā. 2014. gadā Jūrmalas SC ZFF kopvērtējumā ieņēma 15. vietu, bet C grupas trešā vieta apliecina, ka arī šī komanda šogad nopietni konkurēs par ceļazīmi uz B grupu.
  • JDFS Alberts - Viena no saliedētākajām un disciplinētākajām komandām ZFF. Šobrīd pēdējie divi gadi tiek aizvadīti C grupā, tomēr iepriekš bijusi stabila vērtība B grupā. Jura Docenko laikā pat gandrīz izdevās sasniegt A grupu, kad līdz šādam panākumam pietrūka tikai viens punkts.
  • FC Aizkraukle - Komanda tika uzņemta 2015. gada ZFF pēc pašas lūguma. Komanda, kas nekad iepriekš nav startējusi ZFF, nopietni gatavojas iekarot savu vietu zem Salacgrīvas saules uz turpmākajiem gadiem.
  • SK Kengaroos - Komandai tika piešķirts ārpuskārtas uzaicinājums dalībai 2015. gada ZFF. Iespējams, visa festivāla lielākais noslēpums, no kura noteikti tiks gaidīti pārsteigumi.

Visās trīs turnīra dalības grupās sacentīsies iesaistīto klubu U-10, U-11 un U-12 vecuma komandas, bet komandu rezultāti tiks vērtēti kopējā klubu ieskaitē, kas noteiks valsts spēcīgāko jaunatnes futbola klubu. Sezonas turpinājumā no 19. līdz 21. jūnijam Salacgrīvā spēkiem mērosies B grupas komandas, bet no 3. līdz 5. jūlijam cīņā dosies A grupas pārstāvji.

ZFF 2015. gada turnīra A grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs B grupā, bet B grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz A grupu. Tāpat B grupas pēdējās vietas ieguvēji 2016. gadā spēlēs C grupā, bet C grupas uzvarētāji saņems ceļazīmi uz B grupu. Savukārt C grupas pēdējo divu vietu ieguvēji nevarēs piedalīties 2016. gada ZFF, kamēr C grupas izkritēju vietu 2016. gadā ieņems komandas pēc Latvijas Jaunatnes čempionāta sacensību reitinga, ko nosaka LFF Sacensību daļa.

Turnīra norises vietā veikals "Komanda" nodrošinās savas produkcijas tirdzniecību par īpaši draudzīgām cenām, spēļu bumbas un individuālās balvas labākajiem futbolistiem. Tāpat veikals "Komanda" turnīra norises vietā piedāvās izmēģināt jaunos "adidas" futbola apavus F50, ar kuriem spēlē daudzi no pasaules labākajiem futbolistiem, kā arī būs iespēja izmērīt sava sitiena spēku ar jauno "Mi Coach Smart" bumbu, kas nosaka sitiena ātrumu, bumbas rotāciju skaitu sitiena brīdī un lidojuma trajektoriju. Tikmēr uzticamais festivāla draugs "Tallink" labākajiem treneriem dāvinās braucienu uz Stokholmu, visi dalībnieki pēc festivāla varēs baudīt gardo "Piebalgas kvasu", bet festivāla laikā "Venden" nodrošinās dzeramo ūdeni. Tāpat ZFF pirmoreiz ieguvis arī savu oficiālo radio partneri – raidījums "Ole", radio NABA, 95,8 FM.

Visa aktuālā informācija par ZFF atrodama www.futbolafestivals.lv

ZFF ir viens no lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Baltijā, kā arī vienīgais šāda formāta turnīrs Eiropā, bet LFF vērtējumā tas ir viens no gada centrālajiem notikumiem pašmāju jaunatnes futbolā. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad visi trīs ZFF turnīri tiek rīkoti no piektdienas līdz svētdienai, kamēr agrāk tie risinājās vienīgi darba dienās. Šādas izmaiņas turnīra norisē LFF ieviesusi ar mērķi palielināt līdzjutēju skaitu, kā arī dot vecākiem iespēju pavadīt brīvdienas kopā ar saviem bērniem un sniegt viņiem tik ļoti nepieciešamo atbalstu klātienē.

ZFF mērķis ir noskaidrot nākotnes futbolistu potenciālu, Latvijas jaunatnes izlašu tuvāko rezervju meistarības līmeni un Latvijas spēcīgāko jaunatnes klubu, kā arī veicināt klubu patriotismu un mīlestību pret futbolu, bet Vislatvijas līmenī veicināt draudzību starp klubiem un jaunajiem futbolistiem.


Latvijas Futbola federācija