Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas 2015. gada sezonas pasākumi, sākot ar 2. jūniju, turpināsies ar jauno talantu skatēm, kas norisināsies LFF mācību un treniņu centrā "Staicele".

No 2. līdz 5. jūnijam "Staicele" uzņems talantu skati 2002. dzimšanas gada valsts talantīgajiem futbolistiem, bet no 8. līdz 11. jūnijam turpat risināsies gan talantu skate 2000. dzimšanas gada futbolistiem, gan arī atsevišķa talantu skate 2000.-2002. dzimšanas gada vārtsargiem. Savukārt no 15. līdz 18. jūnijam "Staicele" uzņems talantu skati 2001. dzimšanas gada futbolistiem.

Talantu skatēs ar futbolistiem strādās gan LFF Futbola akadēmijas treneri, gan arī treneri no Latvijas reģioniem. Darbs ar spēlētājiem norisināsies grupās, lai katram talantu skates dalībniekam tiktu veltīta maksimāli liela uzmanība. Jaunie futbolisti piedalīsies virknē nodarbību savu tehnisko iemaņu attīstīšanai, kas vienlaikus treneriem ļaus novērtēt potenciālo Latvijas jaunatnes izlašu kandidātu pašreizējo gatavību un gaidāmo attīstību.

LFF Futbola akadēmijas jūnija pasākumu programma noslēgsies ar FA kausa izcīņas turnīru, kas tiks rīkots no 19. līdz 21. jūnijam.

Iepriekš februārī, aprīlī un maijā norisinājās LFF Futbola akadēmijas šīs sezonas pirmie pieci reģionu izlašu turnīri, savukārt pēc jūnija talantu skatēm vēl divas šādas skates ieplānotas augustā. Septembrī paredzēti noslēdzošie divi reģionu izlašu turnīri, bet sezona noslēgsies novembrī ar labāko futbolistu došanos Eiropas tūrē.

Šogad LFF Futbola akadēmijas pasākumos piedalās 2000.2001. un 2002. gadā dzimušie talantīgie Latvijas jaunie futbolisti, kurus visas sezonas garumā izraugās reģionu izlašu treneri. Sezonas garumā Futbola akadēmijas esošie talanti un spožākie absolventi papildu motivācijas un iespaidu iegūšanas nolūkos tiek iesaistīti Latvijas nacionālās izlases treniņu darbā.

Ar LFF Valdes lēmumu Futbola akadēmija un tās attīstība ir viens no galvenajiem LFF darba virzieniem turpmākajos gados, tādējādi cerot ar treniņiem kvalificētu treneru uzraudzībā un augstas konkurences apstākļos nākotnē sekmēt Latvijas jaunatnes un nacionālās izlases, kā arī pašu futbolistu starptautisko konkurētspēju. LFF Futbola akadēmijas stratēģiskais mērķis ir vispusīgi attīstīt, motivēt un atbalstīt labākos un talantīgākos pašmāju futbolistus, sagatavojot viņus kā potenciālus spēlētājus Latvijas izlasēm un audzinot viņus kā vispusīgi attīstītas personības.


Latvijas Futbola federācija