Pēdējās maija brīvdienās, 30. maijā, NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā saulainā laikā un pozitīvā gaisotnē vienkopus pulcējas vairāk nekā 40 meitenes - topošās futbolistes no četrām komandām (Rīgas Futbola skola, FK Laidze, FS Metta/OSC un SK Imanta). Ar to tika dots starts Latvijas meiteņu futbola vasaras čempionātam U-10 vecuma grupā (2005./2007. gadā dzimušās meitenes).

Spēles aizritēja draudzīgā gaisotnē, jo gan komandas, gan treneri dēļ tā, ka šajā vecuma grupā spēļu rezultāti netiek ņemti vērā, bija atbrīvoti no lieka stresa. Šajā vecuma grupā ir svarīgi, lai jaunās futbolistes pašas iepazīst futbolu draudzīgā un drošā gaisotnē, izjūt īstu sacensību garu un gūst no futbola pozitīvas emocijas, daloties tajā visā ar saviem draugiem un vecākiem.

Šoreiz neiztika arī bez pārsteigumiem un konkursiem, jo meitenēm tika dotas iespējas piedalīties stafetēs un izglītojošā konkursā. Tajā Latvijas Futbola federācijas (LFF) sieviešu attīstības speciāliste Ņina Travkina stāstīja par sieviešu futbolam nozīmīgiem notikumiem pasaulē – par Pasaules kausa izcīņu sieviešu futbola izlasēm, sieviešu futbola tradīcijām un jaunumiem. Tas palīdzēs jaunajām futbolistēm labāk iepazīt sieviešu futbolu un kopējo futbola kultūru, kā arī mudinās sekot līdzi futbola notikumiem arī ikdienā. Komandas arī saņēma LFF sarūpētas pārsteiguma balvas.

Sabraukuma noslēgumā visas dalībnieces tika apbalvotas ar piemiņas balvām - krāsainām somiņām ar meiteņu futbola čempionāta logotipu, kā arī ar gardām balvām. Tāpat turnīra dalībnieces veidoja savus novēlējumus Latvijas nacionālajai izlasei pirms 12. jūnijā Rīgā gaidāmās spēles pret Nīderlandi. Meiteņu veikumi tiks nogādāti izlases galvenajam trenerim Marianam Paharam.

LFF izsaka pateicību visiem treneriem par pašatdevi un entuziasmu savā darbā ar meitenēm, vecākiem par atbalstu, bet pašām futbolistēm par smaidiem, neviltotām emocijām un enerģiju. Novēlam visiem siltu un saulainu vasaru, kā arī ražīgu treniņu procesu.

Nākamais sabraukums šajā vecuma grupā notiks 25. augustā NSB "Arkādija" , Rīgā. Šī un citu Latvijas sieviešu futbola notikumu aktualitātēm aicinām sekot līdzi sociālā tīkla "Facebook" lapā "Sieviešu Futbols".


Latvijas Futbola federācija