Sestdien, 30. maijā, desmitās kārtas spēles aizvadīs visas komanda.lv Pirmās līgas pārstāves. Čempionāta cīņas uzņems Ķekava, Preiļi, Smiltene, Brocēni, Liepāja, Jēkabpils, Olaine un Rīga.

Kopvērtējuma līderi Valmiera Glass FK/BSS savu desmitās kārtas spēli aizvadīs plkst. 15:00, kad Jēkabpils SC stadionā tiksies ar vietējo FK Jēkabpils/JSC komandu. Valmieras klubs ir viens no diviem turnīrā, kas joprojām cīnās bez zaudējumiem, turklāt līdz devītajai kārtai vienības kontā bija vienīgi uzvaras. Pirms nedēļas pirmos punktus valmieriešiem atņēma FK 1625 Liepāja, abām komandām cīnoties neizšķirti 0:0. Tikmēr Jēkabpils klubs līdz šim ticis pie divām uzvarām un ar septiņiem punktiem kopvērtējumā atrodas 12. vietā.

Bez zaudējumiem turnīrā joprojām cīnās arī šīs sezonas sacensību jaunpienācēji FC Caramba/Dinamo, kas līdz šim guvuši septiņus panākumus un ar 43 gūtiem vārtiem pārliecinoši ir rezultatīvākie sacensībās. Kopvērtējumā komanda ieņem otro vietu divus punktus aiz valmieriešiem, bet sestdien tai plkst. 15:00 pretim stāsies JFK Saldus/Brocēnu NBJSS futbolisti. Cīņa norisināsies Brocēnu SC stadionā, bet līdz šim turnīrā gaidāmās spēles mājinieki izcīnījuši vienu panākumu un ar sešiem punktiem atrodas kopvērtējuma 13. pozīcijā.

Iepriekš pieminētā FK 1625 Liepāja komanda pašlaik kopvērtējumā ieņem trešo vietu, atrodoties piecu punktu attālumā no līderiem. Liepājniekus sestdien gaida spēle savā laukumā plkst. 15:00 pret FK Ogre, kas iepriekšējā kārtā pārtrauca sešu neuzvarētu spēļu sēriju un pašlaik ar deviņiem punktiem kopvērtējumā atrodas 11. vietā. Liepājas klubs šosezon piedzīvojis tikai vienu zaudējumu, bet pašlaik nepārspēts ir jau septiņos mačos pēc kārtas.

Iepriekšējās trīs kārtās piedzīvojot divus zaudējumus, no līderiem nedaudz atpalikuši ir Rīgas Futbola skolas pārstāvji. Šī komanda pašlaik kopvērtējumā ir ceturtā un par punktu atpaliek no liepājniekiem, bet sestdien tā plkst. 18:00 NSB "Arkādija" laukumā Rīgā uzņems Salaspils vienību, kas nav zaudējusi divās spēlēs pēc kārtas un ar sešiem punktiem kopvērtējumā atrodas 14. pozīcijā.

Svarīga spēle sestdien plkst. 14:00 risināsies Ķekavā, kur FK Auda uzņems citus šīs sezonas turnīra debitantus JDFS Alberts. Ar četrām uzvarām pēc kārtas JDFS Alberts kopvērtējumā pakāpies uz piekto vietu, bet FK Auda seko divas pozīcijas zemāk, atpaliekot par trim punktiem. Starp šīm vienībām sestajā pozīcijā punktu aiz JDFS Alberts atrodas Rēzeknes FA, kas plkst. 14:00 Preiļos spēkosies ar vietējo Preiļu BJSS komandu. Tā pašlaik kā vienīgā turnīrā ir bez uzvarām un ar trim punktiem noslēdz kopvērtējuma tabulu tās 16. vietā.

Citās desmitās kārtas spēlēs sestdien FK Smiltene/BJSS plkst. 15:00 uzņems FK Tukums 2000/TSS komandu, abām vienībām pašlaik noslēdzot kopvērtējuma pirmo desmitnieku, bet plkst. 16:00 AFA Olaine savā laukumā tiksies ar FK Staiceles Bebri futbolistiem. Šīs vienības kopvērtējumā pašlaik ieņem attiecīgi astoto un 15. pozīciju.

Vsevolods Čamkins no Rīgas Futbola skolas un Andrejs Perepļotkins no FC Caramba/Dianamo pašlaik ar desmit gūtiem vārtiem dala turnīra rezultatīvākā spēlētāja godu, bet ar astoņiem precīziem raidījumiem seko uzreiz pieci futbolisti no četriem dažādiem klubiem.

"Komanda" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv 1. līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija