Trešdien, 27. maijā, pēc Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) uzaicinājuma Latvijas Futbola federācija (LFF) devās uz Gaismas speciālo internātpamatskolu (Stopiņu novads), lai organizētu semināru "Vispārējo fizisko īpašību attīstīšana, izmantojot futbola elementus". Semināra dalībnieki bija speciālās izglītības iestāžu skolotāji no visas Latvijas.

Semināru, kurā uzstājās LFF Izglītības daļas metodiķis Kirils Buravcevs, veidoja divas daļas. Pirmajā - teorētiskajā daļā - tika izklāstīta informācija par fizisko īpašību attīstīšanu futbolā, izmantojot rotaļu un spēļu metodi. Savukārt praktiskajā daļā skolotāji izmēģināja dažādas metodes un vingrinājumus, kurus var iekļaut mācību procesā, lai veicinātu bērnu vispusīgu fizisko attīstību.

Seminārs tika veltīts LSO starptautiskajam futbola turnīram "European Football Week" Gulbenē, kas notiks no 30. maija līdz 6. jūnijam.

LSO ir Latvijā atzīta patstāvīga sporta federācija un starptautiski sertificēta Speciālās Olimpiādes institūcija, kas ļauj šai organizācijai oficiāli piedalīties Pasaules Speciālajās Olimpiskajās spēlēs, popularizēt šo starptautisko kustību un Latvijas vārdu tajā.


Latvijas Futbola federācija