Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) 2015. gada sezonas otrais duelis starp principiālajām pretiniecēm Rīgas Futbola skolu un FK Liepāja/LSSS norisināsies sestdien, 30. maijā, plkst. 15:00 stadiona "Daugava" rezerves laukumā Liepājā.

Abas komandas pirmoreiz savā starpā šosezon tikās 26. aprīlī, kad Rīgas Futbola skola uzvarēja savā laukumā ar rezultātu 1:0. Toreiz vienīgos vārtus cīņas 38. minūtē guva Olga Matīsa.

Pašreizējā valsts čempionvienība Rīgas Futbola skola līdz šim uzvarējusi visās piecās aizvadītajās turnīra spēlēs, kurās turklāt nav zaudējusi nevienus vārtus. Tikmēr liepājnieces, kuras pagājušajā sezonā izcīnīja čempionāta sudraba medaļas, līdz šim vienīgos punktus zaudējušas tieši pieminētajā spēlē pret Rīgas Futbola skolu. Abas komandas ar 17 gūtiem vārtiem pašlaik ir arī rezultatīvākās turnīrā.

Abas komandas pagājušajā sezonā savā starpā SFL turnīrā tikās divas reizes, kad Rīgas Futbola skola tika pie divām grūtā cīņā panāktām uzvarām ar rezultātu 3:1 (izbraukumā) un 5:2 (savā laukumā). Abas vienības savā starpā tikās arī vēsturē pirmajā Latvijas Sieviešu kausa izcīņas finālspēlē, kad rīdzinieces bija pārākas ar 5:1.

Citā SFL spēlē sestdien plkst. 12:00 VRS - Optimists R uzņems Riga United FC komandu Rēzeknes 2. vidusskolas mākslīgā seguma laukumā. Abas vienības līdz šim tikušas pie pieciem punktiem un kopvērtējumā ieņem trešo un ceturto vietu, bet šī tām būs jau trešā savstarpējā cīņa šosezon. Abās iepriekšējās tika fiksēti neizšķirti rezultāti – 1:1 un 0:0.

SFL komandas turnīra gaitā aizvadīs trīs apļu sacensības. Rīgas Futbola skolas komanda SFL turnīrā uzvarējusi iepriekšējās divās sezonās pēc kārtas.

Savukārt svētdien, 31. maijā, tiks aizvadīta viena spēle Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionātā, kad plkst. 14:00 Rīgas Futbola skola 1 uzņems Rēzeknes novada BJSS – Optimists R komandu NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā.

Rīgas Futbola skola 1 pašlaik ir vienīgā komanda turnīrā, kas cīnās bez zaudējumiem. Tās kontā ir četras uzvaras, 13 punkti un pirmā vieta kopvērtējumā, bet vienīgie punkti līdz šim zaudēti mačā pret Rēzeknes BJSS – SK Progress, kas 11. aprīlī noslēdzās neizšķirti 3:3.

Tikmēr Rēzeknes novada BJSS – Optimists R futbolistes līdz šim aizvadījušas četras spēles, kurās uzvaras un zaudējumi dalīti uz pusēm. Tas komandai dod piekto vietu kopvērtējumā.

2015. gada sezonas Sieviešu Futbola 1. līgas turnīrā spēkiem mērojas astoņas komandas, kas ir par trim vienībām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Čempionāta gaitā komandas savā starpā aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tam tās, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, tiks sadalītas A un B grupās, kur A grupā spēlēs pirmā posma 1.-4. vietu ieguvējas, bet B grupā spēkosies pirmā posma 5.-8.vietu īpašnieces. Savās grupās komandas aizvadīs vēl pa vienam aplim.

Izceļams, ka šādā formātā Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionāts tiek aizvadīts pirmoreiz, atsakoties no iepriekš izmantotās turnīra izspēlēšanas pēc sabraukumu principa. Šādas izmaiņas Latvijas Futbola federācija ieviesusi ar mērķi fiziski un taktiski sagatavot spēlētājas ērtākai pārejai uz SFL, kā arī veiksmīgi sagatavot spēlētājas Latvijas jaunatnes izlasēm.


Latvijas Futbola federācija
FOTO - Anatolijs Hazovs