Ceturtdien, 28. maijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) telpās norisinājās Latvijas Sieviešu kausa izcīņas turnīra 2015. gada sezonas otrā posma izloze, kurā noskaidrojās priekšsacīkšu kārtas un ceturtdaļfināla kārtas pāri.

Pirms tam maija sākumā turnīra pirmajā posmā savā starpā tikās astoņas Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionāta komandas. Šo sacensību posmu veiksmīgi pārvarēja Rēzeknes novada BJSS – Optimists R, AFA Olaine, Rēzeknes BJSS – SK Progress un Rīgas Futbola skola 1 komandas.

Otrajā posmā minētajām četrām komandām pievienosies piecas Latvijas Sieviešu Futbola līgas (SFL) komandas. Izlozē tika noteikts priekšsacīkšu kārtas pāris, kā arī visi četri ceturtdaļfināla kārtas pāri.

Priekšsacīkšu kārtas pāris

  • Rēzeknes BJSS – SK progress pret Rīgas Futbola skola 1

Ceturtdaļfināla kārtas pāri

  • 1. FK Liepāja/LSSS pret Rīgas Futbola skola/Cerība 46.vsk
  • 2. FC Riga United pret Rēzeknes novada BJSS – Optimists R
  • 3. AFA Olaine pret priekšsacīkšu kārtas uzvarētāji
  • 4. VRS/Optimists R pret Rīgas Futbola skola

Komandas, kas pāros norādītas kā pirmās, tiek plānotas kā gaidāmo spēļu laukuma saimnieces, tomēr oficiālās spēļu norises vietas, kā arī to laiki un datumi tiks paziņoti atsevišķi.

Izlozes rezultāti arī noteica, ka turnīra turpinājumā pusfinālā savā starpā tiksies 1. un 2., kā arī 3. un 4. ceturtdaļfināla pāra uzvarētāji. Klubiem, kas ceturtdaļfināla spēles aizvadīs mājas laukumā, pusfināla spēles būs jāaizvada izbraukumā. Fināla norises vieta un datums tiks paziņoti papildus.

Jau vēstīts, ka Latvijas Sieviešu futbola kausa izcīņas 2015. gada sezonu LFF iezīmē ar jaunu turnīra vizuālo identitāti un jaunu izspēles kārtību. Kausa izcīņas turnīrs sievietēm Latvijā pēc pērn piedzīvotās debijas tiek rīkots otro reizi.

Pagājušajā gadā kausa izcīņas turnīrs sievietēm Latvijas futbola vēsturē tika rīkots pirmoreiz. Finālspēlē, kas risinājās festivāla "Live Your Goals" ietvaros, Rīgas Futbola skola uzvarēja FK Liepāja/LSSS futbolistes.


Latvijas Futbola federācija