Sieviešu futbola līgas (SFL) čempionātā noslēdzies pirmais aplis, pēc kura tabulas augšdaļā vērojama intriģējoša situācija.

Pirmajā sezonas trešdaļā bez zaudējumiem iztikušas divas komandas – esošā čempionvienība SFK "Rīga" un turnīra jaunpienācēja Liepājas Futbola skola. Pašlaik tās abas kopvērtējumā šķir tikai divi punkti.

Rīdzinieces savus vienīgos punktus zaudēja 6. maija duelī tieši ar liepājniecēm, kas noslēdzās neizšķirti 1:1. Ar lielām grūtībām čempionēm krita arī FS "Metta" izliktā barjera (2:1), bet pārējās piecās spēlēs SFK "Rīga" izcīnīja pārliecinošus panākumus ar kopējo vārtu starpību 28:2.

Tikmēr Liepājas Futbola skola bez jau minētā neizšķirta punktus zaudēja arī tikšanās reizē ar FS "Metta" (2:2). Izņemot šos divus mačus, pārējās spēlēs komanda savus vārtus atstājusi neskartus, bet Annija Gabriela Andersone veikusi 11 no komandas iespētajiem 20 precīzajiem sitieniem un atrodas rezultatīvāko spēlētāju saraksta augšgalā. Vienu vārtu attālumā no viņas ir čempionu pārstāve Anastasija Čemirtāne.

Ar piecām uzvarām sezonu sāka FK "Olaine" komanda, kas pēc piecām aizvadītām kārtām atradās kopvērtējuma pirmajā vietā un savos vārtos nebija ielaidusi nevienu bumbu. Nesenākajos divos mačos gan piedzīvoti zaudējumi pret SFK "Rīga" (0:4) un Liepājas Futbola skolu (0:2), kas pašlaik liek ieņemt kopvērtējuma trešo vietu divu punktu atstatumā no liepājniecēm. Vēl par diviem punktiem atpaliek FS "Metta".

Turnīra otrajā kvartetā arīdzan pašlaik ir vērojama saspringta situācija, jo no piektās līdz astotajai pozīcijai komandas šķir tikai divi punkti. Visas čempionāta dalībnieces jau paguvušas šajā sezonā izgaršot uzvaras saldo garšu.

Tikmēr Baltijas Sieviešu futbola līgā (BWFL) pašlaik jau ir zināms, ka abas Latvijas pārstāves SFK "Rīga" un FS "Metta" pirmajā posmā ieņems kopvērtējuma divas noslēdzošās vietas un turnīra izskaņā satiksies spēlē par 5./6. vietu. Mettietes piecās spēlēs tika pie viena punkta, bet SFK "Rīga" priekšā ir vēl viens mačs, tomēr augstāk par piekto vietu Latvijas čempionvienība pirmā posma noslēgumā vairs nevar ierindoties.

Sieviešu futbola 1. līgas sacensībās pašlaik sevi vislabāk apliecina Daugavpils Futbola skola, kas uzvarējusi piecās spēlēs un ielaidusi tikai vienus vārtus. Savu saspringtāko dueli komanda aizvadīja pavisam nesen viesos pret FB "Gulbene"/ZAFC (2:0), bet līdzās daugavpilietēm nepārspētas turnīrā ir vēl tikai FS "Metta-2" futbolistes – trīs uzvaras, viens neizšķirts un pašlaik kopvērtējuma piektā vieta.

Augstāk izkārtojušās jau sešas spēles aizvadījušās "Rīgas Futbola skola-2", FK "Olaine-2" un Rēzeknes BJSS vienības, kuras savā starpā šķir tikai viens punkts.

Čempionāta rezultatīvāko spēlētāju rindās līdz šim sevi vislabāk pieteikusi Olaines komandas pārstāve Laura Kallase, kuras kontā ir 13 vārti, bet ar attiecīgi desmit un astoņiem precīziem sitieniem seko rēzeknietes Jekaterina Ovsjankina un Viktorija Višņakova.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.