Latvijas nacionālās izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs ceturtdien, 8. jūnijā, paziņoja valstsvienības sastāvu jūnija nometnē un atbildēja uz mediju pārstāvju jautājumiem. Nometnes pirmo maču Latvija aizvadīs 16. jūnijā "Skonto" stadionā Rīgā, tiekoties ar Turciju. Pēc tam sekos 19. jūnija izbraukuma spēle ar Armēniju.

"Atbilstoši esošajai situācijai izvēlējāmies veikt vairākas izmaiņas sastāvā. Katrā no gadījumiem tur bija dažāda situācija. Kādam sniegums laukumā to ietekmēja, kādam trūkst spēļu prakses. Par izsauktajiem - visi pietiekami labi sevi apliecinājuši spēlēs.

Kāpēc nav izsaukti Pāvels Šteinbors un Artūrs Zjuzins? Kādus lēmumus esmu pieņēmis, par ko esmu runājis iekšēji, to es publiski nekomentēšu. Ne šodien, ne kaut kad vēlāk.

Ja mēs gribam par kaut ko cīnīties, mums ir jāpaveic maksimums tajās lietās laukumā un arpus tā, kuras varam ietekmēt. Nacionālajā izlasē mums ir savs uzvedības kodekss. Man tā nav tukša skaņa. Ir svarīgi, ka ir arī lietas, kas paliek tikai komandas iekšienē. Es ļoti atbildīgi izturos par situācijām, kas notiek komandas iekšienē. Lai lietas strādātu pozitīvi nākotnē, ir lietas, kurām jāpaliek tikai iekšienē. Man svarīgākais ir tas, kas notiek "laivā". Es neko nedaru tikai tāpēc, lai iepatiktos publikai. Cienu to, ka katram ir savs viedoklis. Bet es palieku uzticīgs saviem principiem. No tā, kas ir publiski pieejams, nekas neietekmē manu lēmumu. Es izvēlos risinājumu, kas man šķiet vislabākais komandai.

Ņemot vērā, ka Artūrs [Zjuzins] nav izlasē, mums, protams, jāmeklē papildus risinājumus centra pussarga pozīcijā. Domāju, šī cikla gaitā mēģināsim atsevišķiem spēlētājiem pameklēt duālās pozīcijas. Alvis Jaunzems un Maksims Toņiševs? Šobrīd neplānojam viņus izmantot vidū, šobrīd viņi izlasē ir kā flanga spēlētāji.

Gatavosim savu spēles modeli pret turkiem. Gribam uzlabot savu spēles kvalitāti spēlei ar bumbu. Ne vienmēr pieņēmām labākos risinājumus ar bumbu. Mums ir sava spēles ideja, ko vēlamies realizēt. Stilistikas ziņā būs dažādi spēles posmi. Kādā brīdī mēģināsim agresīvāk spēlēt, citās epizodēs varbūt vairāk paļausimies uz pretuzbrukumiem. Visiem scenārijiem gatavosimies. Mūsu pluss būs "Skonto" stadiona atmosfēra un pilnās tribīnes, ļoti ceram uz skatītāju atbalstu.

Runājot par vārtsargiem, šobrīd man nav skaidra lēmuma par to, kurš vārtsargs spēlēs pirmajā mačā. Izlasē trešā vārtsarga vieta nav tikai ķeksīša pēc atbraukt un patrenēties.

Manā laikā Dāvis [Ikaunieks] izlasē vienmēr bija malējais pussargs, neskatoties uz to, kurā pozīcijā viņš tika ierakstīts vienā vai otrā reizē.

Zelenkovs pie manis U-21 izlasē spēlējis tikai kā malējais pussargs. Un tieši tajā pozīcijā es viņu arī redzu. Ļoti ceram uz viņa un Eduarda [Dašķeviča] progresu, jo mums flangos ir nepieciešami ātri spēlētāji. Ceram uz jauno spēlētāju strauju progresu, lai viņi radītu nopietnu konkurenci."