Zemgales Olimpiskajā centrā 2. jūnijā risinājās Zemgales reģiona UEFA-B un UEFA-C kategoriju treneru metodiskā diena, kurā piedalījās 15 treneri no dažādiem Zemgales reģiona klubiem. Metodiskās dienas galvenais uzdevums bija aktualizēt futbolistu atlases un galvenos attīstības principus U-13 – U-15 vecumposmā.

Ar lekcijām uzstājās Zemgales reģionālo izlašu treneris Kārlis Vītoliņš un LFF Futbola akadēmijas galvenais treneris Andrejs Gluščuks, kurš uzsācis regulāras šāda veida viesošanās reizes pie treneriem reģionos.

Paralēli treneru apmācībai risinājās arī Zemgales U-13 izlases atlases diena, kurā piedalījās 34 uzaicinātie futbolisti no desmit reģiona klubiem. Uz tās pamata tika balstīta arī treneru praktiskā nodarbība, lai padziļinātu izpratni par spēlētāju atlases un attīstības galvenajiem principiem.

"Pateicoties LFF Izglītības nodaļai un LFF Zemgales futbola centram, tika rasta lieliska iespēja apvienot treneru apmācību ar reģionālās izlases atlases dienu. Treneru apmācībā galvenokārt vēlējāmies akcentēt traumu profilakses nozīmi jauniešu vecumposmā un galvenos principus treniņprocesā LFF Futbola akadēmijas sakarā. Liels prieks par treneru atsaucību un iesaisti semināra noslēguma diskusijās. Izglītības semināru ienākšana reģionos apliecina savu lietderību, un plānojam turpināt aizvadīt treneru apmācības Zemgales reģionā," pauž K. Vītoliņš

Plašāka informācija iegūstama ŠEIT.