Aprīļa izskaņā starts tika dots Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajam Rīgas futbola čempionātam, kas ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos risināsies līdz 24. septembrim. 12 dalībnieču konkurencē šobrīd kopvērtējuma tabulas priekšgalā atrodas JFK "Daugava"/Salaspils FS, kas izcīnījusi jau piecas uzvaras pēc kārtas.

Kā ziņots, arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš risināsies kā "Dali Dali" 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un kopš iepriekšējās sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu 3. līgas finālturnīrā. Uzvarētājs tiek noskaidrots divu apļu ietvaros, katrai dalībniecei ar katru tiekoties gan savā laukumā, gan viesos.

Vairāk nekā viena kalendārā mēneša garumā ilgušajās sacensībās šobrīd vislabāk sevi izdevies apliecināt JFK "Daugava"/Salaspils FS futbolistiem, kas kaldinājuši panākumus visās piecās aizvadītajās cīņās, pārspējot FK "Beitar-2" (5:0), "Riga United FC" (3:2), ASK "Kadaga"/Ostas SK (4:1), Babītes SK (5:1) un FK "Namejs" (4:1). Sešus no komandas vārtiem šajos dueļos guva Artjoms Pavlovskis, kurš sacensību rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ieņem otro vietu, atpaliekot no līdera Artjoma Loginova "Riga United FC") par četriem vārtu guvumiem.

Sešu punktu atstatumā no līderes čempionāta tabulā ar identisku bilanci (trīs uzvaras un zaudējums) izkārtojušās uzreiz četras vienības, kas savākušas pa deviņiem punktiem. To vidū ir FK "Beitar-2", "Riga United FC", Rīgas Futbola skola un FK "Union", kamēr no atlikušajām septiņām vienībām šobrīd punktus nav izdevies izcīnīt vienīgi divām – Babītes SK un FK "Namejs".

Kā ziņots, sacensībās drīkst piedalīties spēlētāji, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, bet izņēmuma kārtā ar ģimenes ārsta un vecāku atļauju var startēt arī futbolisti, kuri dzimuši 2007. gadā un agrāk. Nav atļauta virslīgas, 1. un 2. līgas čempionāta komandās pieteikto spēlētāju pārstāvniecība, tāpat Rīgas čempionātā nedrīkst piedalīties Latvijas čempionāta 3. līgas citu reģionu klubu spēlētāji.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija