RTU stadionā Pārdaugavā (Daugavgrīvas iela 56a) aizvadītas divas pirmās kārtas tradicionālajā Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētajā, kā arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstītajā "SYNOTtip" Rīgas minifutbola (8:8) čempionātā. Vissekmīgāk turnīru izdevies sāk A apakšgrupas līderēm "JUVS"/"AV100" un "FREE", kas vienīgās spēja kaldināt panākumus abos aizvadītajos dueļos.

Kā vēstīts, sacensību uzvarētāji un laureāti čempionātā tiks noteikti divos posmos, no kuriem pirmajā dalībnieces sadalītas divās apakšgrupās pa deviņām katrā, aizvadot viena apļa turnīru un tādējādi noskaidrojot deviņas spēcīgākās komandas (pa četrām no katras apakšgrupas un labākā piektā vieta), kas turpinās cīņu par medaļām otrajā posmā. Sacensību izšķirošajā etapā katra no deviņām spēcīgākajām komandām aizvadīs vienu spēli ar otras apakšgrupas komandām, ņemot līdzi pirmajā posmā savstarpējās spēlēs izcīnītos rezultātus un punktus. Savukārt pārējās komandas otrajā posmā izspēlēs no desmitās vietas līdz pēdējai, noskaidrojot Cerību kausu ieguvēju.

A grupā "JUVS"/"AV100" futbolisti svinēja panākumus dueļos ar "SQUAD" (2:0) un "HYDRO" (5:1) vienībām, kamēr "FREE" kaldināja uzvaras cīņās pret AC "Jules Verne" (2:0, abi vārti Markam Smuļko) un FC "Jaunība" (3:2). Pa trim punktiem šajā apakšgrupā sakrājušas "New Project", AC "Jules Verne" un "SQUAD", turklāt saistībā ar abām pirmajām jāpiemin to iespaidīgās uzvaras – "New Project" ar 9:0 sagrāva SK "Tornados", savukārt AC "Jules Verne", pateicoties trim Rolana Andželo Kureras un Jespera Petersona vārtu guvumiem, ar 10:0 sarūgtināja SK "Imanta".

Tikmēr B grupas kopvērtējuma tabulā priekšgalā konkurentēm izkārtojušās četrus punktus savākušās ASK "Kadaga" un SC "Vangaži", kuras savā starpā dalīja punktus uz pusēm – 1:1. Bez šī neizšķirta ASK "Kadaga" pieveica "DSV Latvia" (4:1), kamēr SC "Vangaži" spraigā cīniņā ar 2:1 lika kapitulēt FC "Riga Titanz". Uzreiz aiz līderu dueta tabulā šobrīd ierindojas trīs punktus izcīnījušās FK "02 Impakt", OSK "Ostnieks", "DSV Latvia" un FC "Caramba Riga". 

Pēc divām kārtām turnīra rezultatīvākais spēlētājs ir četrus vārtus guvušais FC "Jaunība" futbolists Mārtiņš Čingulis.

Kā ziņots, visas spēles notiek pirmdienu vakaros RTU stadionā pēc iepriekš apstiprināta kalendāra laika periodā līdz 28. augustam.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija