Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domi un Daugavpils Olimpisko centru tuvākajos gados plāno vērienīgas investīcijas pilsētas futbola infrastruktūras attīstībā, realizējot vairākus svarīgus projektus, tai skaitā futbola halles būvniecību. Visu šo projektu ietvaros tuvākajos piecos gados LFF ieguldīsies vairāk nekā viena miljona eiro apmērā.

Starp LFF un Daugavpils valstspilsētas pašvaldību noslēgts sadarbības līgums par futbola attīstību Daugavpilī tuvākajos piecos gados, savukārt starp pašvaldību un BFC "Daugavpils" parakstīta vienošanās par finansiālu atbalstu klubam, palīdzot segt dažādas vajadzības bērnu un jauniešu attīstībai.

Jau šogad pie Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas paredzēta jauna mākslīgā seguma ieklāšana, pirms tam Daugavpils pašvaldībai sadarbībā ar Daugavpils Olimpisko centru veicot esošā seguma demontāžu un laukuma pamatnes paplašināšanu. Tāpat paredzēti laukuma apgaismojuma uzlabošanas darbi.

Tāpat šogad plānots uzsākt darbus pie stadiona "Celtnieks" mākslīgā seguma maiņas pret dabīgo zālienu. Šiem darbiem jābeidzas 2024. gadā, turklāt LFF apņemas jauno laukumu nodrošināt ar modernu automātisko laistīšanas sistēmu. Virs skatītāju tribīnēm paredzēta jumta izbūvēšana.

LFF realizētās apjumto futbola haļļu programmas ietvaros šāda futbola infrastruktūra tiks izbūvēta arī Daugavpilī, un to šajā periodā paredzēts izbūvēt pie Daugavpils Draudzīgā aicinājuma vidusskolas.

Visbeidzot, 2027. gadā ieplānota mākslīgā seguma nomaiņa stadionā "Esplanāde".

"Šādas vienošanās parakstīšana ir lieliskas ziņas visam Daugavpils un apkārtējā reģiona futbolam, kas var lepoties ar senām, bagātām un kopējai Latvijas futbola sistēmai būtiskām futbola un aktīvā dzīvesveida tradīcijām. Esam gandarīti, ka Daugavpils futbola infrastruktūras attīstības jautājumos sakrīt mūsu un pašvaldības ambīcijas un redzējums. Daugavpils futbols šādus uzlabojumus un šādu attīstības grūdienu bija pelnījis jau sen," izceļ LFF prezidents Vadims Ļašenko. "Tāpat esam patiesi priecīgi par sarežģītās situācijas atrisināšanu attiecībās starp dažādām organizācijām Daugavpils futbolā, iesaistītajām pusēm atrodot kopīgu valodu un ar jaunu apņemšanos raugoties nākotnes virzienā, kas Daugavpils futbolam atkal izskatās gaiša. Paldies pilsētas pašvaldībai un mēram Andrejam Elksniņam par pretimnākšanu sadarbības īstenošanā, mums doto uzticību un savu iesaisti, lai paceltu Daugavpils futbolu jaunā kvalitātes līmenī."

A. Elksniņš pauž, ka šobrīd futbols ir populārākais sporta veids pilsētā ar vislielāko bērnu skaitu. Taču bērnu sporta attīstība ir iespējama tikai uz kvalitatīvu un drošu sporta infrastruktūras objektu bāzes, un šiem objektiem ir nepieciešama attīstība. Līdz ar to ar šiem pieņemtajiem lēmumiem pēc būtības tiek iezīmēts absolūti jauns stratēģisks posms futbola attīstībai Daugavpilī.

Kā informē dome, pašvaldības deputāti atbalstījuši sadarbības līguma noslēgšanu starp Daugavpils valstspilsētas pašvaldību, biedrību "Futbola centrs Daugavpils", SIA "Daugavpils Olimpiskais centrs" un pašvaldības iestādi "Daugavpils Futbola skola". Šī līguma galvenais mērķis ir izveidot efektīvu futbola pārvaldības modeli, kas ļautu nodrošināt kvalitatīvu mācību-treniņu un sacensību procesu, kā arī veidot futbola piramīdu, nodrošinot skolas audzēkņiem iespēju iesaistīties pieaugušo futbolā, noslēdzot apmācības procesu skolas programmas ietvaros.