Aizvadītajā nedēļā Beļģijā Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) organizēja UEFA GROW konferenci dalībvalstu finanšu direktoriem un personāldaļu vadītājiem ar mērķi novērtēt sasniegto un apspriest turpmāko attīstību un ieteiktos ierosinājumus. Uz konferenci bija aicināti ierasties dalībnieki no 55 valstīm, Latvijas Futbola federāciju (LFF) pārstāvot finanšu un informācijas komunikācijas tehnoloģiju direktoram Uģim Mālmanim un personāla speciālistei Ludmilai Ģērmanei.

Konferenci atklāja Beļģijas Karaliskās Futbola  asociācijas neatkarīgais valdes loceklis Paskāls van Damme, norādot uz ļoti lielu nozīmi organizācijās ieviešamajām politikām, kā arī atrodot līdzību futbolam ar informācijas komunikācijas tehnoloģijām -  subjekts/objekts, tā īpašības, raksturs un attieksme. Veiksmīga nacionālo asociāciju pārvaldība 2021. gadā nodrošināja 3 miljardu EUR apgrozījumu un iespēju Grassroots futbolā investēt 400 miljonus EUR.

Konferences ietvaros uzstājās arī personāla vadītāja Lūsija Adamsa, kura iepriekš vadīja britu raidsabiedrības BBC personāldaļu un šobrīd konsultē UEFA. Viņa savas prezentācijas laikā skaidroja, kas mūsdienīgā sabiedrībā strādā un no kā nepieciešams izvairīties, lai veicinātu organizāciju konkurētspēju un attīstību. Viens no vadošajiem UEFA finansistiem Josefs Kollers norādīja, ka saskaņā ar veiktajiem pētījumiem mūsdienās priekšrocība sporta darbības attīstībā ir izglītotam personālam – ir jāturpina veikt darbinieku apmācības, kā arī darbības iespējami ir jādigitalizē. 

Konferences dalībnieki piedalījās darbnīcās un diskusijās par finanšu pārvaldību Eiropas lielākajās futbola asociācijās, kur cita starpā tika uzteikts LFF veikums, sakārtojot savu finanšu pārvaldību un pēdējos gados atgriežoties pie augsta līmeņa finanšu pārvaldības. LFF, izmantojot iespēju, vēlas pateikties par ieguldīto darbu LFF Finanšu nodaļai, jo īpaši Zaigai Blesei, Mairai Majevskai, Ingaram Siksnam un Uģim Mālmanim.