Par "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionvienību sestdien kļuva "Riga FC", kas uzvarēja finālsērijas ceturtajā mačā ar rezultātu 5:2 un līdz ar to visā sērijā ar 3-1.

Sērijas ceturtā spēle risinājās "RFS Futsal" laukumā "Rimi Olimpiskajā centrā". Viesi pirmajā puslaikā ieguva trīs vārtu pārsvaru, kuru otrā puslaika ievadā nostiprināja, panākot 4:0. Turpinājumā laukuma saimniekiem izdevās pārsvaru nedaudz samazināt, tomēr cīņas iznākumu tas nemainīja. Ar precīziem sitieniem šajā mačā izcēlās septiņi dažādi spēlētāji.

Abas finālistes šosezon piedzīvoja nosaukuma un identitātes maiņu, līdz ar to jaunajā veidolā šis tām bija pirmais Latvijas čempionāta fināls. Abas savā starpā šosezon tikās arī Latvijas kausa finālā, kad ar 6:5 pārāki bija "RFS Futsal".

Pirms tam pirmajā abu komandu spēlē "Riga FC" Salaspilī uzvarēja ar 4:3, kad par spīti tam, ka pretinieki divreiz atspēlējās, uzvaras vārtus pašās cīņas beigās guva Maksims Seņs. Atbildes spēlē Rīgā ar 5:3 pārāki bija "RFS Futsal", otrajā puslaikā likvidējot divu vārtu deficītu. Trešajā tikšanās reizē "Riga FC" atspēlēja gan divu, gan vienu vārtu deficītu, un cīņas izskaņā Salaspilī pēc Artjoma Kozlovska sitiena panāca uzvaru ar 4:3.

ČEMPIONĀTA BALVAS:

  • "Fair Play" balva - "Riga FC"
  • Labākie vārtu guvēji: zelta balva - Dzmitry Kuzmin ("Riga FC", 31 vārti); sudraba balva - Artjoms Kozlovskis ("Riga FC", 29 vārti)
  • Labākie vārtsargi: zelta balva - Igors Labuts ("Riga FC"); sudraba balva - Artjoms Križanovskis ("Riga FC")
  • Labākie spēlētāji: zelta balva - Germans Matjušenko ("RFS Futsal"); sudraba balva - Artjoms Kozlovskis ("Riga FC")
  • Labākie treneri: zelta balva - Arturs Šketovs ("Riga FC"); sudraba balva - Vasko Vujovič ("RFS Futsal")

Iepriekš sērijā par bronzas medaļām TFK "Salaspils" ar 2-1 pārspēja FK "Nīca"/"OtankiMill", abām komandām sasniedzot savus augstvērtīgākos rezultātus Latvijas čempionātā.

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot: