Piektdien, 22. maijā, Latvijas Futbola federācijas (LFF) mācību un treniņu centra “Staicele” piecu gadu jubilejas ietvaros bāzē viesojās un tās vadību apsveica LFF vadība, Saeimas sporta apakškomisijas pārstāvji un deputāti, kā arī vairāki sadarbības partneri. Svinīgā pasākuma ievadā klātesošajiem viesiem tika prezentēta Staiceles Sporta profesionālās vidusskolas (SSPV) jaunizveidotā izglītības programma "Sporta pasākumu organizators (3. profesionālās kvalifikācijas līmenis)", kā arī pārrunāti ar tās ieguldījumu Latvijas sporta un īpaši futbola attīstībā saistītie jautājumi.

 LFF MTC "Staicele" piecu gadu jubilejas svētki (22.05.2015.)

LFF prezidents Guntis Indriksons savā uzrunā klātesošajiem izteica cerību, ka sadarbība starp LFF MTC “Staicele”, Saeimas atbildīgajām institūcijām un citiem sadarbības partneriem nākotnē būs veiksmīga un produktīva visām iesaistītajām pusēm:

“Masu sporta pasākumu organizēšana un sporta kompleksu infrastruktūras uzturēšana nepieciešamajā līmenī sniedz ne tikai profesionālo labumu attiecīgā sporta veida pārstāvjiem, spēlētājiem un treneriem, bet vienlaikus dod vērtīgu pienesumu arī Latvijas tūrisma un sabiedriskās apkalpošanas nozares papildus ienākumu un samaksāto nodokļu avots Latvijas valstij. Latvijas Futbola federācija augstu novērtē LFF MTC “Staicele” vadītāja Jāņa Bakmaņa un viņa komandas paveikto šo piecu gadu laikā. Šodien Staicele sevi ir pierādījusi kā Latvijas jaunatnes futbola izlases kandidātu kopējās sagatavošanas pamatbāze, kurā talantīgajiem futbolistiem no visas Latvijas tiek veidots pamats ceļā pretim kļūšanai par profesionāliem futbolistiem!”

Tikmēr LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, apsveicot LFF MTC “Staicele” piecu gadu jubilejā, savā uzrunā atgādināja senākus notikumus, kas vēl tikai sākās Staiceles bāzes labiekārtošana:

“Toreiz, kad tikāmies ar Jāni Bakmani, vēl tikai varējām iedomāties par to, kas šeit būs pēc pieciem un vairāk gadiem... Šodien mācību un treniņu centrs “Staicele” uzņem LFF futbola akadēmijas pasākumus un jauniešu izlašu spēles, šeit savas prasmes attīsta Latvijas futbola nākamā paaudze, kā arī tiek organizēti dažādi citi futbola festivāli, turnīri un sociālie pasākumi. LFF vārdā vēlos apsveikt piecu gadu jubilejā un pateikties bāzes vadībai, kā arī visiem cilvēkiem, bez kuru sniegtā ieguldījuma nebūtu iespējams šodien šeit realizēt tik ļoti svarīgos Latvijas futbola attīstības programmas!”

Pasākuma laikā tika svinīgi atklāts arī Latvijas futbola saimes koks, kurā turpmāk atradīsies visu LFF biedru klubu logo. Latvijas Republikas Saeimas logo šajā kokā simboliski kolēģu vārdā iekarināja deputāts Jānis Upenieks, savukārt LFF prezidents Guntis Indriksons kopējam pulkam pievienoja arī LFF logo. Jāatzīmē arī, ka neilgi pirms draudzības spēles futbolā ar savu deju priekšnesumu uzstājās Staiceles radošo karsējmeiteņu kolektīvs, izpelnoties klātesošo ovācijas un aplausus.

Pasākuma noslēgumā notika draudzības mačs starp Latvijas Republikas Saeimas / LFF darbinieku apvienoto komandu un “Staiceles bebri” komandu. Šajā spēlē tika fiksēts rezultatīvs un draudzīgs neizšķirts rezultāts 4:4. Šī vienlaikus bija arī pirmā spēle LFF MTC “Staicele” jaunatklātajā zālāja laukumā, kas atrodas Salacas upes krastā. Simbolisko sarkano lenti laukuma atklāšanas ceremonijas laikā pārgrieza LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un ģenerālsekretāra vietnieks Edgars Pukinsks (attēlā).


Latvijas Futbola federācija
no Staiceles