Latvijas Sieviešu futbola līgas (SFL) un Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionātos gaidāmajā nedēļas nogalē, 16. un 17. maijā, norisināsies sešas spēles, kuras uzņems Rīga, Preiļi un Olaine.

SFL turnīrā sestdien laukumā dosies Rīgas Futbola skola/Cerība 46. vsk un FK Liepāja/LSSS komandas, kas plkst. 12:00 mērosies spēkiem NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā. Abas komandas iepriekš šosezon savā starpā tikās jau 12. aprīlī, kad liepājnieces savā laukumā uzvarēja ar 3:0. Kamēr rīdzinieces pašlaik turnīrā ir vienīgās, kas pie punktiem nav tikušas, Liepājas komanda ar trim uzvarām un vienu zaudējumu atrodas kopvērtējuma otrajā pozīcijā.

Savukārt svētdien Rīgas 49. vidusskolas stadionā plkst. 15:00 tiksies Riga United FC komanda un esošā valsts čempionvienība Rīgas Futbola skola, kas turnīrā līdz šim uzvarējusi visās trijās spēlēs un līdz šim vēl nav zaudējusi nevienus vārtus. Arī šīs vienības savā starpā šosezon jau tikušās, kad 12. aprīlī Rīgas Futbola skola bija pārāka ar 6:0. Riga United FC komandas kontā pašlaik ir viens punkts trīs cīņās.

SFL komandas turnīra gaitā aizvadīs trīs apļu sacensības. Rīgas Futbola skolas komanda SFL turnīrā uzvarējusi iepriekšējās divās sezonās pēc kārtas.

Savukārt Latvijas Sieviešu 1. līgas čempionātā sestdien un svētdien notiks kopumā četras spēles. Sestdien plkst. 12:00 Rēzeknes novada BJSS – Optimists R uzņems Rīgas Futbola skola 2 komandu Preiļu mākslīgā seguma laukumā, bet plkst. 15:00 Rīgas Futbola skola 1 tiksies ar BFC Daugavpils – Optimists R futbolistēm NSB "Arkādija" mākslīgā seguma laukumā Rīgā.

Rēzeknietes līdz šim trīs spēlēs iekrājušas trīs punktus, kamēr Rīgas Futbola skola 2 līdzšinējos trīs mačos cīnās bez iegūtiem punktiem. Tikmēr Rīgas Futbola skola 1 trīs cīņās tikusi pie septiņiem punktiem un pašlaik atrodas kopvērtējuma tabulas pirmajā vietā, bet daugavpilietes iekrājušas sešus punktus trīs mačos.

Tikmēr svētdien plkst. 12:00 RTU stadionā Rīgā spēkiem mērosies SK Imanta komanda, kas līdz šim trīs spēlēs pie punktiem nav tikusi, un Rēzeknes BJSS – SK Progress, kas divās cīņās iekrājusi četrus punktus. Tāpat plkst. 15:00 Olaines pilsētas stadionā vietējā AFA Olaine uzņems Talsu NSS futbolistes.  Abas komandas attiecīgi trīs un divās spēlēs ieguvušas pa sešiem punktiem.

2015. gada sezonas Sieviešu Futbola 1. līgas turnīrā spēkiem mērojas astoņas komandas, kas ir par trim vienībām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Čempionāta gaitā astoņas komandas savā starpā aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tam tās, atkarībā no uzrādītajiem rezultātiem, tiks sadalītas A un B grupās, kur A grupā spēlēs pirmā posma 1.-4. vietu ieguvējas, bet B grupā spēkosies pirmā posma 5.-8.vietu īpašnieces. Savās grupās komandas aizvadīs vēl pa vienam aplim.


Latvijas Futbola federācija