Latvijas futbola mediju pārstāvju veidotā komanda ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) atbalstu laika posmā no 12. līdz 13. maijam Polijas pilsētā Gniewino startēja starptautiskā mediju futbola komandu turnīrā "Piłkarski Puchar Mediów 2015". Latvijas komanda šajā turnīrā startēja pirmo reizi.

Kopumā turnīrā piedalījās 16 komandas - astoņas komandas no Polijas mediju kompānijām, kā arī astoņas komandas no tādām valstīm kā Latvija, Lietuva, Itālija, Čehija, Slovākija, Dānija, Vācija un Ungārija. Turnīrs tiek rīkots tradicionāli katru gadu un šogad tā organizatori par norises vietu izvēlējās Gniewino pilsētu. 

Atbilstoši apstiprinātajam Reglamentam, divu dienu laikā turnīrs risinājās divos posmos - grupu turnīrs 12.maijā (pa četrām komandām četrās grupās) un spēles par vietām kopvērtējumā 13.maijā. Interesanti, ka visas turnīra spēles risinājās Gniewino pilsētas stadionā - futbola centrā, kas atrodas pie viesnīcas "Mistral Sport hotel" - tieši šajā bāzē 2012. gada vasarā pirms UEFA Eiropas čempionāta finālturnīra dzīvoja un trenējās arī Spānijas nacionālā futbola izlase.

Sacensību kopvērtējumā Latvijas komanda šogad ieņēma dalīto 11./12.vietu. Vienlaikus brauciena laikā tika gūta vērtība pieredze, nodibināti jauni kontakti un iegūta informācija, kas būs noderīga turpmākajā ikdienas praktiskajā darbā. Tikmēr no organizatoru puses Latvijas komanda saņēma arī mutisku ielūgumu dalībai šajā turnīrā arī 2016. gadā. 

Latvijas mediju komandas sastāvu šajā turnīrā pārstāvēja žurnālisti no tādām kompānijām / medijiem kā "sportacentrs.com", "Diena", "Delfi.lv", "Latvijas radio". Kopā ar komandu uz Poliju devās līdzi un klātienē organizatoriskajos jautājumos palīdzēja ilggadējas Latvijas futbola līdzjutējs Gunārs Māliņš (Gunča). 

LFF izsaka pateicību personiski Artūram Vaideram un Ilvaram Koscinkevičam par aktīvu iesaisti Latvijas mediju futbola komandas sastāva komplektēšanā un brauciena organizēšanā!

Vienlaikus Latvijas futbola mediju komanda izsaka pateicību turnīra rīkotājiem par izrādīto viesmīlību un augsto organizatorisko līmeni!

Latvijas mediju futbola komandas nākamais starptautiskais turnīrs plānots šī gada maija nogalē Lietuvas pilsētā Druskininkai.


FOTO - facebook.com/ppm.gniewino

Latvijas Futbola federācija