Komanda.lv 1. līgas čempionātā sestdien, 16. maijā, tiks aizvadītas visas astotās kārtas spēles, kurās līdz šim nevainojamo uzvaru un zaudējumu bilanci centīsies saglabāt kopvērtējuma līderi Valmiera Glass FK/BSS, bet trīs tuvākie līderu sekotāji lūkos savas pozīcijas nosargāt vai pat uzlabot.

Valmiera Glass FK/BSS futbolisti uzvarējuši visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs, šajā laikā gūstot 22 vārtus un savos vārtos ielaižot vien piecas bumbas. Gaidāmajā kārtā valmieriešus gaida cīņa izbraukumā pret JFK Saldus/Brocēnu NBJSS komandu, kas plkst. 17:00 sāksies Brocēnu SC stadionā. JFK Saldus/Brocēnu NBJSS futbolisti līdz šim tikuši pie viena panākuma un septiņās spēlēs guvuši septiņus vārtus, kas kopvērtējumā pašlaik ļauj ieņemt 12. vietu.

Kopvērtējuma līdervienības tuvākie sekotāji ir šīs sezonas turnīra jaunpienācēji FC Caramba/Dinamo, kas arī līdz šim sacensībās cīnās bez zaudējumiem. Šo vienību, kas ar 34 gūtiem vārtiem ir turnīra rezultatīvākā komanda, no valmieriešiem kopvērtējuma tabulā šķir četri punkti, bet sestdien to plkst. 16:00 sagaida cīņa izbraukumā pret Preiļu BJSS futbolistiem. Preiļu pārstāvji ir vienīgi, kas turnīrā pagaidām vēl nav izcīnījuši uzvaras, ar diviem punktiem noslēdzot kopvērtējuma tabulu tās 16. vietā.

Par pieciem punktiem no valmieriešiem un par punktu no FC Caramba/Dinamo komandas atpaliek Rīgas Futbola skola un FK 1625 Liepāja vienības, kas abas līdz šim piedzīvojušas pa vienam zaudējumam. Rīdzinieki plkst. 16:00 uzņems FK Ogre komandu NSB "Arkādija" stadionā, bet FK 1625 Liepāja plkst. 15:00 savā laukumā mērosies spēkiem ar FK Jēkabpils/JSC komandu. Ogrēnieši ar vienu uzvaru un sešiem punktiem kopvērtējumā pašlaik ieņem 11. vietu, bet jēkabpilieši ar vienu panākumu un četriem punktiem atrodas 14. pozīcijā.

Citās astotās kārtas spēlēs plkst. 14:00 FK Smiltene/BJSS uzņems JDFS Alberts komandu, kas pašlaik noslēdz kopvērtējuma labāko sešnieku, bet plkst. 15:00 FK Staiceles Bebri savā laukumā tiksies ar FK Tukums 2000/TSS, kā arī FK Auda pie sevis Ķekavā uzņems Rēzeknes FA komandu, kas pašlaik kopvērtējumā ieņem piekto vietu. Tāpat plkst. 16:00 Salaspils komanda Ogres ģimnāzijas stadionā tiksies ar AFA Olaine.

Turnīra rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Andrejs Perepļotkins no FC Caramba/Dinamo komandas, kurš guvis deviņus vārtus, bet viņam ar astoņiem precīziem sitieniem seko Vsevolods Čamkins no Rīgas Futbola skolas. Savukārt ar septiņiem gūtiem vārtiem līdz šim izcēlušies Guntars Silagailis no Rēzeknes FA un baltkrievu uzbrucējs Artsiom Buloichyk no FK 1625 Liepāja.

"Komanda.lv" ir sporta preču veikals ar vairāku gadu pieredzi komandu ekipējuma tirdzniecībā. Tas piedāvā katram komanda.lv 1. līgas klubam īpaši izstrādātu lojalitātes programmu un individuālu pieeju, kā arī īpaši izvēlētu sortimentu no tā sadarbības partnera "adidas".


Latvijas Futbola federācija