Latvijas Futbola federācijas (LFF) Iepirkumu komisija pirmdien, 11. maijā, uzsākusi būvniecības iepirkuma procedūru sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116A rekonstrukcijai, kuras rezultāti tiks paziņoti 18. jūnijā. Iepirkuma procedūrā uzvarējušajam uzņēmumam tiks uzticēts veikt būvdarbus, kā rezultātā tiks rekonstruēts un nodots ekspluatācijā sporta komplekss Kr. Barona ielā 116A.

LFF Iepirkuma komisijas sastāvs tika apstiprināts 27. aprīlī, un to veido komisijas priekšsēdētājs Edgars Pukinsks, komisijas priekšsēdētāja vietnieks Vladimirs Žuks, kā arī komisijas locekļi Imants Baņķis, Aivars Bergers un Uģis Mālmanis. Iepirkumu komisijas darbības laiks būs līdz sporta kompleksa Kr. Barona ielā 116A rekonstrukcijas projekta pilnīgai realizācijai.

LFF Iepirkumu komisija izstrādājusi Iepirkuma procedūras dokumentus un nolikumu, izvirzot attiecīgas prasības pretendentu kvalifikācijai, kā arī paredzamo būvdarbu, pakalpojumu vai piegādes tehniskās prasības. Noteikti skaidri un objektīvi salīdzināmi/izvērtējami vērtēšanas kritēriji, lai, tos pielietojot, būtu iespējams izvēlēties saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu.

LFF Iepirkumu komisija, pamatojoties uz LFF iekšējo normatīvo aktu - Noteikumi iepirkumu procedūrām -, ir nolēmusi uzsākt slēgtu sarunu procedūru.

Kā zināms, Rīgā, Ērgļu un Kr. Barona ielu apkārtnē esošajā teritorijā LFF sadarbībā ar Rīgas domi un Eiropas Futbola asociāciju savienību (UEFA) plāno rekonstruēt sporta kompleksu ar mērķi 2017. gadā tajā atklāt Latvijas nacionālās futbola izlases un citu Latvijas izlašu spēļu, kā arī Latvijas futbola klubu un citu LFF pasākumu organizēšanas vajadzībām atbilstošu stadionu. Sporta kompleksa rekonstrukcijai paredzēto finansējumu nodrošinās LFF, tostarp - no UEFA paredzētajiem līdzekļiem futbola infrastruktūras programmu realizēšanas uzlabošanai turpmākajiem gadiem, kas tikuši apvienoti un novirzīti konkrēti šī projekta realizēšanai.

Sporta kompleksā ietilps futbola stadions ar aptuveni 5700 skatītāju vietām un visu nepieciešamo infrastruktūru, tostarp paredzēts arī rehabilitācijas centrs, kafejnīca, sporta laukums apkārtējām skolām, autostāvvieta, LFF birojs. Sporta komplekss pēc tā rekonstrukcijas kļūs par galveno Latvijas futbola mājvietu.


Latvijas Futbola federācija