Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka 9. maijā noslēdzās B-UEFA kategorijas treneru izglītības kursi, kuri sākās šī gada 3. februārī. Kursu programmas ietvaros tika aizvadītas četras sesijas, kas sastāvēja no četrām apmācību dienām, katrā sesijā kopā veidojot 120 mācību stundas.

Pirms teorētiskā eksāmena kārtošanas studentiem bija jāveic diplomdarba aizstāvēšana, prezentējot savu darbu pārējiem studentiem. Kursu noslēgumā studentiem bija jāpārvar pēdējais pārbaudījums - teorētiskais eksāmens -, kurā studenti mutiski atbildēja uz eksāmenu pieņemšanas komisijas (komisijas priekšsēdētājs Dainis Kazakevičs, Jurijs Andrejevs, Artūrs Biezais un Kirils Buravcevs) jautājumiem. Pateicoties apmācības laikā iegūtiem ļoti labiem vērtējumiem, četriem studentiem tika piešķirta automātiskā ieskaite teorētiskajā eksāmenā.

Uzdotie jautājumi skāra tēmas, kas ietilpa kursu programmā, kā arī ir saistītas ar studentu pašreizējo un plānoto profesionālo darbību. Apkopojot studentu uzrādītos rezultātus teorētiskajā eksāmenā, diplomdarba aizstāvēšanā, treniņu vadīšanā, treniņu un spēļu analizēšanā, LFF Izglītības nodaļa nolēma piešķirt B-UEFA treneru kategoriju sekojošiem treneriem:

  1. Uģis Meiers
  2. Aleksejs Laptevs
  3. Artūrs Silagailis
  4. Thiago Bomfim da Silva
  5. Aleksandrs Vorotinskis
  6. Jevgēnijs Belovs
  7. Jānis Skābardis
  8. Jaroslavs Zoricovs
  9. Aleksandrs Osins
  10. Vitālijs Makejevs
  11. Staņislavs Olijars
  12. Dainis Tašiņš
  13. Jānis Rukmanis
  14. Vladimirs Cīmanis
  15. Gatis Mašals
  16. Aldis Trukšāns
  17. Guntars Silagailis
  18. Staņislavs Kolomicevs
  19. Jurijs Sokolovs
  20. Sergejs Golubevs
  21. Raimonds Dūmiņš
  22. Jaroslavs Farions

Kopumā 22 studentiem tika piešķirta B-UEFA licence, 1 students nenokārtoja teorētisko eksāmenu, bet 6 studentiem tika pagarināta apmācība uz pusgadu.

Latvijas Futbola federācija novēl jaunajiem B-UEFA licences īpašniekiem panākumus un izaicinājumus futbola trenera darbā.


Latvijas Futbola federācija