Svētdien, 11. maijā, Rīgas 49. vidusskolas stadionā norisinājās veterānu turnīrs "Ulmanis & Smirnovs Kauss 2014". Turnīrs šogad svinēja 10. gadu jubileju, kas atmosfēru padarīja vēl īpašāku. Kā nekā, uz laukuma atkal satikās 70. un 80. gadu futbola meistari, kuri gluži kā savos labākajos gados, centās parādīt savu labāko spēli, parādīja īstas emocijas, un cīņassparu. Turnīrā piedalījās pa divām komandām no Latvijas un Lietuvas.

Lietuvu pārstāvēja veterānu komandas "Šauļi" un "Žagare", kuru sastāvos spēlēja Lietuvas futbola leģendas Virgardas, Ivanauskas, Rabčinskis, Urņežus, Indriaitis, Daškus, Vaidotas, Imantas, Vaičulis un citi. Latviju pārstāvēja veterānu komandas "Daugava" un "Ostinieks", kuru sastāvos spēlēja Jānis Zeltiņš, Aleksejs Šarando, Juris Zvirbulis, Georgs Isajevs, Aleksandrs Stradiņš un citi aizgājušo gadu futbola meistari.

Kad tiesneša Alda Bērziņa svilpe vēstīja par spēļu sākumu, tad draudzīgā atmosfēra nomainījās uz īstu, kārtīgai futbola cīņai atbilstošu atmosfēru. Pirmajā pusfinālā "Daugava" tikās ar "Žagare" futbolistiem un šajā cīņā rīdzinieki svinēja uzvaru ar rezultātu 2:0. Tikmēr otrajā pusfinālā "Ostinieks" ar tādu pašu rezultātu kā pirmajā pusfinālā 2:0, uzvarēja "Šauļi". Fināls Lai arī finālspēlē "Daugava" pārsvars bija pārliecinošs, "Ostinieks" padoties negrasījās. Aleksandra Gana gūtie vārti arī izrādījās vienīgie un ‘’Daugava’’ ieguva 1. vietu turnīrā. Mazajā finālā par trešo vietu "Šauļi" ar 3:1 sīvā cīņā pārspēja "Žagare".

Jubilejas turnīru ar savu klātbūtni pagodināja un balvas pasniedza Georgs Smirnovs, kurš ir viens no visu laiku labākajiem Latvijas futbolistiem, slavenās Rīgas "Daugava" meistarkomandas spēlētājs.

Turnīra vietu sadalījums:

1. "Daugava"
2. "Ostinieks"
3. "Šauļi"
4. "Žagare"

Latvijas Futbola federācija futbola veterāniem novēl saglabāt tādu pašu spēlēt prieku, draudzību un veselību.