Latvijas Jaunatnes futbola čempionātā (LJFČ) aizvadīts pirmais mēnesis, un dažās no vecuma un meistarības grupām jau izkristalizējušies potenciālie līderi. Visās vecuma grupās Elites līmenī pēc pirmā mēneša izceļas FS "Metta" akadēmijas audzēkņi.

U-18

Vecākajā vecuma grupā sezona startēja 1. aprīlī, un līdz šim komandas aizvadījušas pa četrām līdz sešām spēlēm. Ar nevainojamu bilanci pagaidām cīnās FS "Metta" jaunieši, kuriem piecās spēlēs piecas uzvaras un vārtu starpība 12:4. Viņiem seko BFC "Daugavpils" un JDFS "Alberts" komandas. Jāpiebilst, ka čempionāta ievadā mettieši samēroja spēkus arī ar tiešajiem konkurentiem, tostarp uzveica daugavpiliešus ar 2:1.

Tikmēr šī vecuma Meistarības grupā pēc četrām kārtām līdera godā ir "Valmiera FC"/VSS komanda, kas tiktāl izceļas ar 5,1 gūtiem vārtiem vidēji spēlē. Kārlis Patriks Lībietis ar astoņiem precīziem sitieniem ir šobrīd rezultatīvākais spēlētājs, tuvākos sekotājus no sava kluba apsteidzot teju divkārtīgi. Nākamā spēle valmieriešiem ir 16. maijā pret AFA "Olaine", kas arī pagaidām baudījusi tikai uzvaras, tiesa, tikai divos mačos.

U-16

Otrajā vecākajā LJFČ grupā Elites līmenī arī līdera godā ir FS "Metta". Lai gan sešos mačos izcīnītas piecas uzvaras, četrās no tām rezultāta starpība bija minimāla, tā ka konkurence turnīrā ir veselīga, un katrā spēlē nāk smaga cīņa par rezultātu. Arī tuvāko sekotāju JDFS "Alberts" viņi jau uzveica (1:0), bet 20. maijā paredzēts duelis pret vēl vienu tiešo konkurentu Liepājas FS, kas šobrīd tabulā ir trešajā pozīcijā. Rūdolfs Kļavinskis "Mettas" labā izcēlies ar pieciem vārtiem un šobrīd ir čempionāta rezultatīvākais spēlētājs.

U-16 Meistarības grupā komandas pirmajā posmā sadalītas divās apakšgrupās. A grupā ar trim uzvarām trīs mačos pa pirmo vietu droši maršē "Valmiera FC"/VSS/FK "Smiltene" jaunā maiņa, savukārt B grupā pēc četrām kārtām ir divvadība: JDFS "Alberts" un Skanstes SK komandām pa desmit punktiem. Trešajā vietā ir FK "Jelgava-2", kuras rindās ar pieciem vārtiem (vairāk kā 50% no komandas gūtajiem vārtiem) ir izcēlies Valters Lūsis.

Attīstības grupā komandas vēl tikai "ieskrienas", aizvadījušas tikai pa vienam līdz diviem mačiem, tāpēc šai grupai pievērsīsimies nākamajos apskatos.

U-15

LJFČ vidējā vecumā Elites grupas līdera godā pēc sacensību pirmā mēneša ir FS "Metta" puiši, kuri piecās spēlēs guvuši četras uzvaras un vienu neizšķirtu - 0:0 pret tuvāko sekotāju "Riga FC Academy". Jāpiebilst, ka šajā vecuma grupā līderi spēli balsta uz drošu aizsardzību, nevis uguņošanu uzbrukumā. Līderim "Metta" piecās spēlēs tikai seši gūti vārti, vicelīderim "Riga FC Academy" - pieci precīzi sitieni. Trešās vietas īpašnieks RFS gan izcēlies ar 14 rezultatīviem sitieniem jeb teju trim vārtiem vidēji spēlē. Nākamajā kārtā 17. maijā RFS samēros spēkus ar FS "Metta" - uzbrūkoša futbola stila sadursme ar drošu aizsardzību. Būs interesanti pavērot, kura no pieejām šoreiz ņems virsroku.

Meistarības A grupā līdz šim kā pa sviestu gājis JDFS "Alberts" puišiem - sešas uzvaras sešās spēlēs un jau dubults punktu pārsvars pār tuvāko sekotāju FK "Tukums 2000"/TSS. Viens no albertēniem Rainers Krauze guvis sešus vārtus, kas ir tikpat, cik citai komandai kopā. Meistarības B grupā līderpozīcijā iekārtojušies Skanstes SK jaunieši.

U-15 Attīstības grupās sezona vēl tikai tikko sākusies, un dažas komandas pat nav paguvušas aizvadīt nevienu spēli.

U-14

Arī U-14 vecuma grupa nav izņēmums - arī tajā sezonas ievadā sevi vislabāk apliecinājuši "Mettas" jaunieši. Sešos mačos viņu vienīgais klupiens bijis neizšķirts 1:1 ar "Riga FC Academy". Par punktu mazāk nekā mettiešiem ir RFS jaunajai maiņai, bet tā uzvarējusi visās piecās līdz šim aizvadītajās spēlēs. Jau 13. maijā abām komandām paredzēta pirmā savstarpējā spēle šosezon. "Mettas" uzbrukuma līderim Deividam Baltrušaitim (astoņi vārti) tieši mačos pret tiešajiem konkurentiem jāapliecina ambīcijas uz čempionāta rezultatīvākā spēlētāja titulu. Gustavs Krieviņš no RFS (pieci vārti) noteikti mēģinās izdarīt to pašu.

U-14 Meistarības A grupas izaicinājums pagaidām viegli padodas SK "Super Nova" jaunajiem futbolistiem. Sešos mačos viņiem sešas uzvaras un 26 gūti vārti. Viens no viņu tuvākajiem sekotājiem Jūrmalas FS jau krita "supernoviešu" nežēlastībā (1:4), bet otrs sekotājs "RFS Academy" pārbaudīs savu varējumu pret līderiem šo sestdien, 13. maijā. Meistarības U-14 B grupā spraiga cīņa par pirmo trijnieku rit trīs komandu starpā: Mārupes SC, Kuldīgas NSS un FK "Auda".

Attīstības U-14 Centra grupā bez punktu zaudējumiem tiktāl cīnās Skanstes SK/FS "Metta", kas uzvarējusi visas trīs spēles. Tomēr tabulā augstāk ir "RFS Academy", kas piecos mačos iekrājis 12 punktus. Attīstības U-14 Austrumu grupā Gulbenes novada BJSS uzvarēja abas pirmās spēles, bet divas citas komandas turnīru vēl nav sākušas.

U-13

Miniet trīs reizes, kurš klubs vislabāk sācis sacensības U-13 Elites grupā! Sakāt, FS "Metta"? Jā un nē. U-13 Elites grupas sacensības pirmajā posmā noris četrās apakšgrupās. Un, jā, patiešām, FS "Metta" ir savas grupas līdere. U-13 Elites Austrumu grupā "Metta" uzvarējusi visos trīs savos mačos. Centra grupā ar nevainojamu bilanci četros mačos ir "RFS Academy", Rietumu grupā pa deviņiem punktiem ir Babītes SK (trīs mačos) un Liepājas FS (četros mačos). Savukārt Ziemeļu grupas galvgalī ir "Riga FC Academy" un JDFS "Alberts" komandas, kurām ir pa 12 punktiem. Turnīra otrajā posmā, domājams, komandām būs spraigāki dueļi.

Attīstības U-13 Centra grupā līderpozīcijās iekārtojies "Riga FC Academy" (15 punkti piecās spēlēs), Rietumu grupā - FK "Iecava" (9/3), Austrumu grupā - Daugavpils FS (12/5), Ziemeļu grupā - Gulbenes novada BJSS un FK "Priekuļi"/Vidzemes FC (9/4).