Rīgas 75. vidusskolas stadionā 13. maijā savu septīto sezonu atklās bērnu futbola turnīru sērija "Rīga BUMBO!". Maijā tradicionāli ir plānoti pieci turnīri, bet kopumā no maija līdz septembra beigām tiks aizvadīti 11 turnīri dažādām vecuma grupām. Šajā sezonā sacensības ir domātas bērniem no septiņiem līdz 11 gadiem, zēniem un meitenēm.

"Liekas, ka tikai nesen plānojām "Rīga BUMBO!" pirmos turnīrus, bet nu jau ir pagājuši veseli septiņi gadi, un mums tagad atkal jādomā, kā attīstīt "Rīga BUMBO!" kustību nākotnē. Prieks, ka "Rīga BUMBO!" sacensības kļuvušas par ierastu lietu maijā un septembrī Rīgas futbola sabiedrībā, bet gribētos, lai mums pievienotos arī basketbols, volejbols. Rīgas sporta infrastruktūra šobrīd mums atļauj aizvadīt sacensības bērniem dažādos sporta veidos vienuviet. Sapņojam, ka nākamajos gados "Rīga BUMBO!" kļūs par lielu kustību, kas saistīs vairākus sporta veidus, kuros ir iesaistīta bumba," saka Rīgas Futbola skolas direktors un "Rīga BUMBO!" projekta līdzautors Vladimirs Žuks.

Šogad sāncensības notiks Latvijai jaunā un neierastā formātā – pēc Šveices sistēmas. Šveices sistēma ir bieži lietots turnīru izspēles veids šahā, bet tiek pielietots arī citos sporta veidos. Tā ļauj vienmērīgi sadalīt dalībniekus pēc spēku samēriem. Tādejādi katrai komandai "Rīga BUMBO!" ietvaros būs iespēja sevi pierādīt un uzvarēt atsevišķā spēlē, neskatoties uz kopvērtējuma tabulām.

"Rīga BUMBO!" tradicionāli atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un "Sportland". Šogad atbalstītāju lokam pievienojas piena pārstrādes uzņēmums "Food Union" un tā saldējuma zīmols "TIO".

Sacensību kalendāru un dalībniekus var apskatīt ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola skola