Latvijas Futbola federācija (LFF) ir pārstāvēta ikgadējā Eiropas Savienības (ES) sporta forumā, kas 2. un 3. maijā risinās Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Līdzās LFF ES projektu un iepirkumu speciālistam Kārlim Boitmanim forumā Latviju pārstāv arī Izglītības un zinātnes ministrija, kā arī Latvijas Sporta federāciju padome.

Forumā tiek apspriesti vairāki no sporta nozares aktuālākajiem jautājumiem ar uzsvaru uz integritāti, labu pārvaldību un dzimumu līdztiesību. Tiek diskutēts arī par galveno sporta notikumu ilgtspēju, sporta nozīmi fiziskajā un garīgajā veselībā, kā arī par veidiem, kā atbalstīt sportistus prasmju un kvalifikācijas attīstībā viņu karjeras laikā un pēc tās.

"Šis forums ir iespēja dalīties pieredzē un diskutēt par svarīgām tēmām, kas ietekmē sporta nozari, un veicināt sadarbību starp dalībvalstīm, tāpēc esam priecīgi arī par LFF pārstāvniecību tik vērienīgā notikumā," pauž LFF ģenerālsekretārs Arturs Gaidels. "Iekļaušanās dažādās ES pārraudzītās iniciatīvās ir viens no segmentiem, kuriem šajos gados pievēršam īpaši lielu uzmanību, jo saskatām tajā milzīgu LFF izaugsmes un pilnveidošanās potenciālu, kā arī pozitīvu ietekmi uz dažādiem procesiem Latvijas futbola un sporta dzīvē."