Trešdien noslēdzas Baltijas Jaunatnes futbola līgas (BYFL) ceturtdaļfināla izspēle, kur divos vecumos piedalījās astoņas Latvijas komandas. Pusfinālā iekļuva piecas no tām.

Kā ziņots, iepriekš turnīra apakšgrupu posmu veiksmīgi pārvarēja visas astoņas Latvijas pārstāves – pa četrām komandām U-16 un U-15 vecuma grupās. Ceturtdaļfināla pāros uzvarētāji tika noskaidroti divu spēļu summā.

U-16 vecuma grupā vienā ceturtdaļfināla pārī tikās FS "Metta" un JDFS "Alberts" jaunieši. Pirmajā mačā ar 1:0 pārāki bija albertieši, taču atbildes spēlē mettieši uzvarēja ar 3:0, divos vārtus gūstot Rūdolfam Kļavinskim, un līdz ar to svinēja panākumu arī divu spēļu summā.

Dramatiskā cīņā tālākajām cīņām šajā vecumā kvalificējās arī SK "Super Nova", kas pēc uzvaras viesos ar 2:1 atbildes spēlē savā laukumā ar 0:1 atzina Lietuvas kluba FK "Žalgiris" pārākumu. Uzvarētājs izšķīrās pēcspēles sitienu sērijā, kurā Latvijas jaunieši bija pārāki ar 3:1.

Ceturtdaļfināla barjeru šajā vecumā nepārvarēja BFC "Daugavpils", kas summā ar 2:4 un 1:1 piekāpās FA "Panevežys-PRSSG" no Lietuvas.

Arī U-15 vecumā grupā FS "Metta" pusfinālu sasniedza pēc citas Latvijas komandas apspēlēšanas, kad ar 1:0 un 4:1 tika uzvarēti Liepājas Futbola skolas jaunieši. Divus vārtus otrajā mačā guva Ansis Vītiņš.

Pusfinālu šajā vecumā sasniedza arī SK "Super Nova", kas ar 1:0 un 3:2 pārspēja Lietuvas klubu FK "Žalgiris", un RFS jaunieši, ar 1:0 un 4:0 pieveicot citu Lietuvas vienību "VFA Geležinis Vilkas".

Pusfinālā, kur uzvarētājs arī tiks noskaidrots divu spēļu summā, FS "Metta" U-16 komanda tiksies ar "Klaipedos FM" no Lietuvas, bet U-15 vecumā FS "Metta" un SK "Super Nova" komandas tiksies savā starpā. SK "Super Nova" U-16 puiši mērosies spēkiem ar "Panevežys-PRSSG", savukārt RFS U-15 komandai pretiniekos būs kāda no Lietuvas vienībām – "NFA BE1" vai "Vilniaus BFA".

Informācija par turnīra spēlēm un tiešraidēm pieejama mājaslapā www.baltic-league.com.

Kā ziņots, pirmajā BYFL sezonā pērn spēkiem mērojās pa četrām labākajām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas komandām U-15 vecuma grupā, bet šajā sezonā turnīrs paplašinājies, klāt nākot arī U-16 vecuma grupai.