Jau šo trešdien – 26. aprīlī – Olaines pilsētas stadionā ar spēli starp Rīgas Futbola skolu un AFA "Olaine-2" komandām startēs tradicionālais Rīgas Futbola federācijas (RFF) un Futbola Turnīru asociācijas (FTA) organizētais Rīgas futbola čempionāts, kas ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) līdzfinansējumu Rīgas reģiona futbola stadionos un laukumos risināsies līdz 24. septembrim. Sacensību ietvaros 12 dalībnieces čempionu noskaidros pēc divu apļu spēkošanās.

Arī šajā vasarā turnīrs līdzīgi kā iepriekš risināsies kā "Dali Dali" Latvijas 3. līgas čempionāta Rīgas reģiona jeb Centra zonas sacensības, čempionam un kopš iepriekšējās sezonas arī vicečempionam iegūstot tiesības pārstāvēt Rīgu 3. līgas finālturnīrā.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo čempionātu līdzīgi kā pērnajā vasarā turnīrā startēs FK "Beitar-2", JFK "Daugava", JRFPC "Upesciema Warriors", "Riga United FC", ASK "Kadaga"/Ostas SK (pērn ASK "Kadaga"), FK "Union" (pērn FK "Olaine"/FK "Union") un Rīgas Tehniskā universitāte. Pēc vienas sezonas pārtraukuma sacensībās atgriezīsies Babītes SK, savukārt dalībnieku pulkam pievienojušās četras jaunas vienības – AFA "Olaine-2", FK RSU, Rīgas Futbola skola un FK "Namejs".

No 2022. gada turnīra komandām nebūs pārstāvētas abas pagājušā čempionāta laureātes - JDFS "Alberts" fārmklubs un PPK/"Betsafe", kas startē "Altero.lv LIIGA" jeb Latvijas čempionāta 2. līgā -, kā arī SK "Kengaroos".

Turnīrā, kā ierasts, drīkst piedalīties tikai tās komandas, kas spēj nodrošināt 2023.gada Rīgas futbola čempionāta un 2023.gada Latvijas 3. līgas čempionāta reglamentu izpildi.

Sacensībās drīkst piedalīties spēlētāji, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, bet izņēmuma kārtā ar ģimenes ārsta un vecāku atļauju var startēt arī futbolisti, kuri dzimuši 2007. gadā un agrāk. Nav atļauta virslīgas, 1. un 2. līgas čempionāta komandās pieteikto spēlētāju pārstāvniecība, tāpat Rīgas čempionātā nedrīkst piedalīties Latvijas čempionāta 3. līgas citu reģionu klubu spēlētāji.

Informāciju sagatavoja:
Rīgas Futbola federācija