"Dali Dali" 3. līgas čempionātā, kas ar pirmajām spēlēm sāksies piektdien, jaunajā sezonā piedalīsies 45 komandas. Tas ir par deviņām vairāk nekā pērn.

Komandas turnīrā, kā ierasts, sadalītas pēc ģeogrāfiskā principa.

Divpadsmit komandas spēkosies Centra zonā jeb Rīgas čempionātā, kur notiks cīņas divos apļos, bet desmit dalībnieces būs Rietumu zonas čempionātā, kur pēc viena apļa spēlēm komandas otrajā posmā tiks sadalītas divās grupās. Ziemeļu zona, kas ir skaitliski lielākā, tikmēr sadalīta Austrumu grupā ar septiņām komandām un Rietumu grupā ar astoņām vienībām. Šeit pēc divu apļu spēlēm katras grupas trīs labākās komandas otrajā posmā spēkosies par vietām finālturnīrā, tiekoties divos apļos ar otras grupas pārstāvēm, bet pārējās dalībnieces identiskā formātā sadalīs zonas Cerību kausu. Austrumu zonas turnīrā, kas arī notiks divos posmos, piedalīsies astoņas komandas.

Finālturnīrs, kuram kvalificēsies katras zonas divas spēcīgākās komandas, notiks pēc Play-off principa (divas ceturtdaļfināla spēles, divas pusfināla spēles un spēles par vietām). Pirmo trīs vietu ieguvējas nopelnīs tiesības 2024. gadā sacensties "Altero.lv LIIGA" jeb Latvijas 2. līgas čempionātā.

Atgādinām, ka skaitliski kuplākajai futbola līgai Latvijā gan spēlētāju, gan komandu skaita ziņā ir sava mājaslapa.