Šajā nedēļas nogalē vienlaikus sezonu sāks gan Sieviešu futbola līgas, gan Sieviešu futbola 1. līgas komandas.

Valsts vadošajā turnīrā – Sieviešu futbola līgā – pirmoreiz vēsturē startēs astoņas komandas jeb par vienu vairāk nekā pērn. Dalībnieku rindās redzēsim visas pērnā gada komandas, kā arī Sieviešu futbola 1. līgas čempionvienību Liepājas Futbola skolu.

Komandas savā starpā sacentīsies trīs apļos ar noslēdzošajiem mačiem novembra sākumā. Pirmās spēles sestdien Ķekavā un Liepājā, kā arī svētdien Rīgā.

Katrā Sieviešu futbola līgas kārtā vairākas spēles tiešraidē būs vērojamas tv.lff.lv platformā.

Ar savām aktualitātēm pirms jaunās sezonas turnīra dalībnieki iepazīstināja preses konferencē, kas risinājās pagājušajā nedēļā konferences "Sieviete sportā" ietvaros.

Valsts augstākajā sieviešu futbola līgā līdz šim lielākais komandu skaits bija septiņas 2014. un 2022. gada sezonās. Līgas attīstības plāns paredz astoņu komandu dalību ar izkrišanas un paaugstināšanās sistēmu, tādējādi nodrošinot ritmisku spēļu kalendāru un veicinot konkurenci komandu starpā.

Pērn čempionu titulu izcīnīja SFK "Rīga", kas 18 spēlēs punktus zaudēja tikai vienreiz, bet sudraba medaļas otro reizi vēsturē kaklā kāra FS "Metta". Aizraujošā cīņā trešajā vietā ierindojās SK "Super Nova", kas vēl pirms gada bija vicečempionu godā.

Iepriekš iepazītajā formātā divos posmos sezonu aizvadīs Sieviešu futbola 1. līga, kur dalībnieku skaits palielinājies par vienu un sasniedzis 11 komandas. Vispirms vienības aizvadīs viena apļa turnīru, kam sekos otrā posma cīņas par 1.-6. un 7.-11. vietu ar vēl viena apļa mačiem savās grupās.

Lielākā šīs sezonas izmaiņa ir dublieru komandu pilnvērtīga integrēšanās turnīrā – līdzās Daugavpils Futbola skolai, FB "Gulbene"/ZAFC, FC "Talsi", FK "Jelgava", FK "Sigulda", Rēzeknes BJSS un SK "Imanta" futbolistēm cīņā iesaistīsies arī FK "Olaine-2", FS "Metta-2", Liepājas Futbola skola-2 un Rīgas Futbola skola-2. Dalībnieku vidū šosezon neredzēsim FK "Tukums 2000" futbolistes, kuras čempionātā piedalījās iepriekšējās divās sezonās un 2021. gadā ierindojās ceturtajā vietā.

Pirmās turnīra spēles sestdien Rīgā un Liepājā, kā arī svētdien Olainē.

Komanda, kas Sieviešu futbola līgā ieņems astoto vietu, nākamajā sezonā tiks pārcelta uz 1. līgas čempionātu, bet 1. līgas uzvarētāja iegūs tiesības nākamajā sezonā spēlēt Sieviešu futbola līgā. Attiecīgi līgu septīto un otro pozīciju ieguvējām paredzētas pārspēles par vietu Sieviešu futbola līgā.

Pērn liepājnieces 1. līgā uzvarēja visās spēlēs, bet saspringtā cīņā par otro vietu rēzeknietes apsteidza Daugavpils komandu, vēlāk gan neizmantojot iespēju cīnīties par vietu vadošajā čempionātā.

Latvijas sieviešu un meiteņu futbola aktualitātēm iespējams sekot līdzi Facebook un Instagram.