Pārbaudes turnīrā Maltā Latvijas WU-17 izlase aizvadīja savu otro maču. UEFA Development turnīra spēlē mūsu jaunietes ar 1:0 uzveica Fēru salu komandu. Vienīgos vārtus spēlē 87. minūtē guva Līva Šteinberga.

Salīdzinājumā ar turnīra pirmo maču pret Maltu (1:1) Latvijas izlases sākumsastāvā bija desmit izmaiņas. Komandas galvenais treneris Rihards Gorkšs izvēlējies dot spēles laiku un starptautisko maču pieredzi visām uz nometni uzaicinātajām spēlētājām.

Pēc pirmajā spēlē piedzīvotā neizšķirta mūsu jaunietes pēcspēles sitienu sērijā piekāpās ar 3-4, tāpēc kopvērtējuma tabulā tika pie viena punkta, bet Malta - pie diviem. Šodien gūtā uzvara pār Fēru salām ļāva mūsu jaunietēm papildināt punktu bagāžu līdz četriem punktiem.

Komanda satikās svētdien Rīgā, un jau pirmdien devās uz Maltu. Pirmajā spēlē 12. aprīlī pretiniekos bija laukuma saimnieces, 14. aprīlī sekoja tikšanās ar Fēru salām, bet 17. aprīlī gaidāms turnīra pēdējais mačs pret vienaudzēm no Slovākijas.

Galvenais treneris Rihards Gorkšs sastāvā iekļāvis pārstāves no astoņiem pašmāju klubiem un divām komandām ASV.

Latvijas WU-17 izlases iepriekšējais sasaukums nesen noslēdza 2023. gada Eiropas čempionāta atlases spēles, paliekot kvalifikācijas B līgā. Jaunā cikla sākums paredzēts oktobrī, bet pirms tam jūnija un jūlija mijā komandai paredzēta Baltijas kausa izcīņa.