Ar finālsacensībām Rīgā noslēgusies Latvijas skolu telpu futbola kausa izcīņa, kurā uzvaras laurus plūca Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija puišiem un Rīgas 49. vidusskola meitenēm.

Latvijas skolu telpu futbola ceturtā sezona sākās 14. novembrī Rīgā, kad 28 zēnu un sešas meiteņu komandas aizsāka ceļu, lai noskaidrotu, kura ir Rīgas čempionu titula cienīga. Rīgas reģionā medaļnieki tika noskaidroti ar trīs kārtu palīdzību. Pēc lielā pieprasījuma 15. februārī skolu futbols sāka savu ceļu uz Latgali, kas iezīmēja reģionālo turnīru sākumu. Četros Latvijas novados - Latgalē, Zemgalē, Kurzemē un Vidzemē - notika sabraukumi reģionu komandām.

Reģionu labākās komandas 6. aprīlī tikās lielajā Latvijas finālā "Rimi Olimpiskajā centrā".

Zēni: Rīgas Zolitūdes ģimnāzija, Rīgas 49. vidusskola, Ilūkstes Raiņa vidusskola, Valmieras Viestura vidusskola, Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija un Liepājas Valsts 1. ģimnāzija

Meitenes: Rīgas 49. vidusskola, Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija, Jelgavas tehnikums un Suntažu vidusskola.

Finālturnīrā zēnu konkurencē uz goda pjedestāla izkārtojās attiecīgi Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija, Rīgas Zolitūdes ģimnāzija un Liepājas Valsts 1. ģimnāzija, bet meitenēm - Rīgas 49. vidusskola, Jelgavas tehnikums un Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija.

Individuāli jāizceļ daži spēlētāji, kuri gūto vārtu ziņā bija līderi un kaldināja savas komandas uzvaras  - seši vārti Renardam Ūdrim (Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija), četri vārti Ričardam Auzniekam (Liepājas Valsts 1. ģimnāzija) un Robertam Gorodņickim (Rīgas Zolitūdes ģimnāzija), kā arī trīs vārti Kristapam Jansonam (Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija).

Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas trenera Edija Pavilsona komentārs pēc spēles par pirmo vietu zēniem: "Pirmkārt, gribas pateikt to, ka mēs jau otro gadu pēc kārtas izcīnām čempionu titulu (iepriekšējā reize 2019. gada sezonā). Paldies manai superīgajai komandai, kas tik tālu ir izsitusies. Visa komanda strādājām kā viens liels mehānisms, ir superīgs kapteinis, kurš arī prot saliedēt komandu, palīdzēja izdomāt komandas taktiku. Bet, protams, arī veiksme mums stāvēja klāt, jo otra komanda arī varēja uzvarēt. Patiešām ļoti, ļoti spēcīga komanda mums bija pretī, un paldies viņiem par cīņassparu."

Projekts tapis sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju.

Plašāk par turnīru:

Informāciju sagatavoja:
"Ghetto Games"