Pirmdien Jēkabpils sporta namā Latvijas kausa izcīņas finālā telpu futbolā, tiekoties diviem galvaspilsētas klubiem, "RFS Futsal" ar 6:5 (3:3) uzvarēja "Riga FC" komandu.

Pirmajā puslaikā "RFS Futsal" divreiz ieguva vadību, panākot gan 2:0, gan 3:2, tomēr pretinieki allaž prata atspēlēties. Arī otrais puslaiks ritēja pēc līdzīga scenārija, kad "RFS Futsal" atjaunoja divu vārtu handikapu, bet "Riga FC" arī šoreiz nodemonstrēja raksturu un atspēlējās. Mača likteni izšķīra "Riga FC" nopelnītais sestais noteikumu pārkāpums divas sekundes pirms pamatlaika beigām, kas ļāva Edgaram Tarakanovam no desmit metru soda sitiena atzīmes izraut savas komandas uzvaru.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Germans Matjušenko un Andrejs Baklanovs. Pretinieku rindās divi gūti vārti Dmitrijam Kuzminam.

Jāizceļ, ka "Riga FC" komandai šis bija pirmais šosezon piedzīvotais zaudējums. "Optibet" telpu futbola Virslīgas čempionātā abas kausa izcīņas finālistes savās pusfināla sērijās pašlaik atrodas vadībā ar 2-0.

Pirms tam turnīrā astotdaļfinālā "Riga FC" ar 14:0 sagrāva AFA "Olaine"/"RegVardy", vēlāk ar 10:3 uzvarēja FK "Madona", bet pusfinālā ar 7:1 pārspēja "Jēkabpils lūši"/"Ošukalns" komandu. Savukārt "RFS Futsal" pirmajā kārtā ar 5:1 uzvarēja "Industrial Steel Group", ceturtdaļfinālā ar 12:1 sagrāva SK "Kengaroos", bet finālā iekļuva pēc 6:0 panākuma pār FC "Nikers".

Abas fināla dalībnieces šosezon piedzīvojušas nosaukuma un identitātes maiņu, tāpēc jaunajā veidolā šis tām bija pirmais Latvijas kausa fināls.

Sacensībās šogad piedalījās 16 komandas no visas Latvijas, kas ir ievērojams kāpums salīdzinājumā ar iepriekšējā turnīra dalībnieku skaitu - deviņas vienības.

Pagājušās sezonas Latvijas kausa izcīņas turnīrā uzvarēja FK "Raba" komanda, titulu izcīnot otro reizi pēc kārtas.

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot: