Latvijas WU-19 meiteņu izlase pirmdien 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra noslēdzošajā spēlē ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Kipru.

Pirmoreiz šajā turnīrā Latvijas izlases sākumsastāvā devās Emija Emīlija Saule, bet iekrāto brīdinājumu dēļ mačs bija jāizlaiž Jekaterinai Ovsjankinai.

Pirmajā puslaikā laukumā valdīja līdzvērtīga spēkošanās, pie pretinieku vārtu apdraudēšanas regulāri tiekot abām komandām. Puslaika izskaņā pa vārtu konstrukciju trāpīja Amēlija Lipšāne, bet vēl pēc brīža pēc viņas piespēles Latvijas izlases pirmos vārtus turnīrā guva Anastasija Vainere.

Ar Kipras izlases pārsvaru aizritēja gan otrā puslaika sākums, gan tā beigas, bet ar visiem draudiem Latvijas izlases vārtos galā tika Alīna Skļemenova. Mačs noslēdzās ar līdzvērtīgu izpildīto sitienu skaitu – 14:13 par labu Latvijai.

Pirms tam pirmajā kārtā Latvijas izlase ar 0:5 piekāpās laukuma saimniecei Ziemeļīrijai, bet vēlāk ar 0:1 zaudēja Kosovai. Tikmēr Kipra iekrāja 0:4 zaudējumu Kosovai un negaidītu 2:1 panākumu pār Ziemeļīriju.

Turnīra noslēgumā pa sešiem punktiem izcīnīja Ziemeļīrija un Kosova, bet Latvijai un Kiprai pa trim punktiem.

B līgā komandas cīnās par tiesībām saņemt paaugstinājumu uz A līgu nākamajā kvalifikācijas ciklā, lai tajā sacenstos par ceļazīmēm uz finālturnīru. Uz A līgu pārcelsies apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja.

B līgas pirmajā kārtā Latvijas jaunās futbolistes pērnajā oktobrī ieguva trešo vietu, vispirms piekāpjoties vienaudzēm no Albānijas (1:3), pēc tam sagraujot armēnietes (13:0) un visbeidzot sīvā cīņā atzīstot Rumānijas pārākumu (0:1). Tikmēr Ziemeļīrija iepriekš zaudēja vietu A līgā, savā grupā piekāpjoties Francijai, Polijai un Īrijai, bet Kosova un Kipra neizkļuva no B līgas, katra tiekot pie trim punktiem.

Galvenā trenere Liene Vāciete, kura šajā turnīrā debitēja pie WU-19 izlases stūres, kandidātu sarakstā bija iekļāvusi deviņu klubu pārstāves.