Piektdien Salaspils sporta namā Latvijas telpu futbola 1. līgas finālturnīrā uzvaru svinēja Daugavpils komanda "Sofia", kas izšķirošajā mačā pārspēja "New Project" no Rīgas.

Līdz šim pēdējā Latvijas telpu futbola 1. līgas sezona risinājās 2019./2020. gadā, bet šosezon turnīrs atgriezās sacensību kalendārā, tam risinoties jaunā formātā pēc reģionālā principa. Pirmais čempionāta posms norisinājās reģionos, kam sekoja finālturnīrs ar sešu Latvijas futbola reģionu labāko komandu dalību – "New Project" no Rīgas, FK "Ludza", "Asie" no Valmieras, "Priekule"/"Ruģi", "Sofia" no Daugavpils un Tukuma komanda FK "Process".

Komandas finālturnīrā izspēlēja grupu turnīru un izslēgšanas spēles, vienam mačam ilgstot 20 minūtes tīrā laika. Pēc apakšgrupu spēlēm finālam kvalificējās "Sofia" un "New Project", pārākiem ar 2:0 esot daugavpiliešiem, spēlē par 3./4. vietu FK "Process" pēc 4:4 neizšķirta pēcspēles sitienos uzvarēja komandu "Asie", bet mačā par 5./6. pozīciju FK "Ludza" ar 3:2 apspēlēja "Priekule"/"Ruģi" vienību.

Visas finālturnīra spēles bija vērojamas tiešraidē ŠEIT.

  • Labākais vārtu guvējs – Mārtiņš Šverins (FK "Process")
  • Labākais vārtsargs – Vladislavs Skrupskis ("Sofia")
  • Labākais spēlētājs – Pavlo Pichkurov ("Sofia")
  • Labākais treneris – Aleksandrs Osins ("New Project")
  • Simpātiju balva – Aleksejs Lavrenovs ("New Project")

Latvijas telpu futbola sacensību aktualitātēm, rezultātiem un apskatiem iespējams sekot: