Latvijas WU-19 meiteņu izlase piektdien 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas B līgas otrās kārtas turnīra otrajā spēlē Ziemeļīrijā ar rezultātu 0:1 (0:1) zaudēja Kosovai.

Pēc turnīra pirmā mača sākumsastāvā tika veiktas divas izmaiņas, spēli starta vienpadsmitniekā uzsākot Vladai Kozlovai un Annai Hropotajai. Iekrāto brīdinājumu dēļ spēle bija jāizlaiž Marinai Teļukevičai.

Vienīgie vārti šajā mačā tika gūti devītajā minūtē, kad pēc diviem Latvijas izlases sitieniem pa vārtiem savu izdevību izmantoja pretinieces, Loritai Islami esot precīzai no soda sitiena atzīmes. Puslaika turpinājumā pārsvars piederēja Kosovas jaunietēm, bet otrajā puslaikā biežāk pa vārtiem sita mūsu komanda, rezultātam gan vairs nemainoties.

Pirms tam otrdien pirmās kārtas mačos Latvijas izlase ar 0:5 piekāpās Ziemeļīrijai, lai arī vēl pēc 60 nospēlētām minūtēm rezultāts bija bezvārtu neizšķirts, bet Kosova ar 4:0 pārspēja Kipru. Citā otrās kārtas mačā piektdien Kipra negaidīti ar 2:1 uzvarēja mājinieces.

Noslēdzošajā spēlē mūsu komandai nākamajā pirmdienā pretiniekos būs Kipra.

B līgā komandas cīnās par tiesībām saņemt paaugstinājumu uz A līgu nākamajā kvalifikācijas ciklā, lai tajā sacenstos par ceļazīmēm uz finālturnīru. Uz B līgu pārcelsies apakšgrupas pirmās vietas ieguvēja.

B līgas pirmajā kārtā Latvijas jaunās futbolistes pērnajā oktobrī ieguva trešo vietu, vispirms piekāpjoties vienaudzēm no Albānijas (1:3), pēc tam sagraujot armēnietes (13:0) un visbeidzot sīvā cīņā atzīstot Rumānijas pārākumu (0:1). Tikmēr Ziemeļīrija iepriekš zaudēja vietu A līgā, savā grupā piekāpjoties Francijai, Polijai un Īrijai, bet Kosova un Kipra neizkļuva no B līgas, katra tiekot pie trim punktiem.

Galvenā trenere Liene Vāciete, kura šajā turnīrā debitē pie WU-19 izlases stūres, kandidātu sarakstā iekļāvusi deviņu klubu pārstāves.